ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Στο εδαφικό θα κριθεί η πολιτική βούληση της Τουρκίας για λύση

Αβέρωφ: Στο εδαφικό θα κριθεί η πολιτική βούληση της Τουρκίας για λύση

Στο κεφάλαιο του εδαφικού θα κριθεί ουσιαστικά, η πολιτική βούληση της Τουρκίας για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.Ταυτόχρονα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι σε μια ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρο δεν χρειάζονται εγγυήσεις από τρίτες χώρες.

Ερωτηθείς πως θα διαχειριστούμε ενδεχόμενη έλλειψη προόδου στο θέμα του εδαφικού, κατά τις συζητήσεις για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τις δυσκολίες στη συζήτηση του εδαφικού, τις κρίνει “φυσιολογικές γιατί είναι ένα από τα πιο δύσκολα κεφάλαια”.

“Είναι στο κεφάλαιο που θα κριθεί ουσιαστικά, η πολιτική βούληση της Τουρκίας για επίλυση του κυπριακού προβλήματος”, πρόσθεσε.  
 
Ανέφερε ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέτυχε να γίνει συζήτηση του εδαφικού και είναι η μεγάλη ευκαιρία για να κριθεί εάν υπάρχει ή όχι πολιτική βούληση εκ μέρους της Τουρκίας”.

“Για να είμαστε και ειλικρινής, ας μη τρέφουμε αυταπάτες, ότι ο Ακιντζί μπορεί από μόνος του να αποφασίσει εδαφικές αναπροσαρμογές”, πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι για το θέμα των εγγυήσεων είχαμε πάλι χθες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “ο κ. Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις για τις θέσεις τους και εμείς επαναλαμβάνουμε τις δικές μας: Μια ενωμένη, ευρωπαϊκή Κύπρος δεν χρειάζεται ξένους εγγυητές από τρίτες χώρες”.

“Η ύπαρξη και η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την μετεξέλιξη του ενιαίου κράτους του 1960 σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια από τις καλύτερες εγγυήσεις για την ασφάλεια του συνόλου των Κυπρίων πολιτών”, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top