ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τζόντι Φόστερ, η «μοιραία και σέξι γυναίκα» που ασκεί γοητεία σε διαταραγμένους άνδρες, όπως κατέληξαν οι ψυχολόγοι

Τζόντι Φόστερ, η «μοιραία και σέξι γυναίκα» που ασκεί γοητεία σε διαταραγμένους άνδρες, όπως κατέληξαν οι ψυχολόγοι

Η ηθοποιός Τζόντι Φόστερ είχε ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία να ασχολείται με την υποκριτική έχοντας εμφανιστεί σε ιδιαίτερα τολμηρούς ρόλους.

Την αρχή την είχε κάνει με τη συμμετοχή της στην ταινία «Ο Ταξιτζής». Η νεαρή Φόστερ υποδυόταν μια ανήλικη πόρνη, για χάρη της οποίας, ο ήρωας της ταινίας ήθελε να κάνει μια πολιτική δολοφονία.

Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί λίγα χρόνια αργότερα, ότι η πραγματικότητα θα ξεπερνούσε την μυθοπλασία. Το 1981, η 18χρονη ηθοποιός ήρθε στην επικαιρότητα, όταν ο επίδοξος δολοφόνος του προέδρου Ρόναλντ Ρήγκαν παραδέχτηκε δημοσίως ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ρήγκαν 

Ο 25χρονος Τζον Χίνκλεϊ, είχε επιχειρήσει να σκοτώσει το Ρήγκαν και επιθυμούσε να αφιερώσει τη δολοφονία στη Φόστερ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα της έγραφε ερωτικά γράμματα και προσπαθούσε να προσελκύσει την όμορφη ηθοποιό. Όταν όλες του οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, αποφάσισε να κάνει την απόπειρα κατά του προέδρου, ώστε να τραβήξει την προσοχή της. Αν και τον πυροβόλησε, δεν κατάφερε να τον σκοτώσει και συνελήφθη. 

Η προσφορά προστασίας στη Φόστερ

Λίγους μήνες αργότερα, ένας δεύτερος υποψήφιος δολοφόνος του Ρήγκαν συνελήφθη από την αστυνομία. Ο 22χρονος Έντβαρντ Ρίτσαρντσον, ο οποίος δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει τα σχέδια του, ήταν επίσης θαυμαστής της Τζόντι Φόστερ. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, οι αρχές θεώρησαν απαραίτητο να της προσφέρουν προστασία. «Υπάρχουν, εκτός από το Χίνκλεϊ, πλήθος νεαροί που έχουν ανάλογες φαντασιώσεις σχετικά με τη Φόστερ. Γι’ αυτό και εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι κανείς απ’ αυτούς δεν θα την πλησιάσει, για να της κάνει κακό», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας, Εντ Μορόνε. 

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top