ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: «Τώρα συζητούνται τα κριτήρια του εδαφικού αν υπάρξει συμφωνία σε αυτά τότε θα έρθει και ο χάρτης»

Ακιντζί: «Τώρα συζητούνται τα κριτήρια του εδαφικού αν υπάρξει συμφωνία σε αυτά τότε θα έρθει και ο χάρτης»

Υπάρχει κοινή αντίληψη ότι η ημερομηνία για την πενταμερή διάσκεψη θα λάβει υπόψη το στόχο του 2016, δήλωσε κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σημείωσε πως ο χάρτης θα έρθει όταν υπάρξει κατάληξη στα κριτήρια.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν στην κατεχόμενη Τύμπου είπε πως καθώς η διαδικασία προχωρά προς το τέλος της και υπάρχει επαρκής πρόοδος στα τέσσερα κεφάλαια και λαμβάνοντας υπόψη το στόχο για το τέλος του 2016, συζητούνται τα κριτήρια του εδαφικού και αν υπάρξει συμφωνία σε αυτά τότε χάρτης θα έρθει στην ατζέντα με παράλληλο καθορισμό ημερομηνίας για πενταμερή διάσκεψη.

Είπε πως η δουλειά που έχει επιτευχθεί στο Μοντ Πελεράν ήταν παραγωγική σημειώνοντας πως θα ήταν απαισιόδοξη η προσέγγιση αν χαρακτηριζόταν αυτή η δουλειά ως αναποτελεσματική. Πρόσθεσε πως η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά έχουν δώσει μιας βδομάδας διακοπή μετά από αίτημα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και πως θα συνεχιστεί στην Ελβετία από το ίδιο σημείο που σταμάτησε, όπως συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε από τα ΗΕ.

Αναφερόμενος στο Μοντ Πελεράν, ο κ. Ακιντζί είπε πως τις πρώτες 2 μέρες των συνομιλιών, εργάστηκαν πάνω στα 4 κεφάλαια και τις άλλες δύο σε συγκεκριμένα στοιχεία του εδαφικού. Είπε επίσης πως αντάλλαξαν απόψεις, στο πλαίσιο μιας αναζήτησης και ανταλλαγής ιδεών (brainstorming), πάνω σε θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Σημείωσε πως όλα τα κεφάλαια βρίσκονταν στο τραπέζι όπως είχε λεχθεί πριν τη μετάβαση τους στη Ελβετία.

Ο κ. Ακιντζί ευχήθηκε οι επόμενες μέρες στην Ελβετία να φέρουν περισσότερα αποτελέσματα και σε μερικές εβδομάδες μετά την Ελβετία να συγκληθεί μια πενταμερής διάσκεψη για να ολοκληρωθούν τα κεφάλαια της ασφάλειας και των εγγυήσεων ώστε να έρθουν τα καλά νέα για την αρχή μιας νέας περιόδου στην Κύπρο.

Είπε επίσης πως η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια με καλή θέληση και εξέφρασε την ευχή το ίδιο να πράξει και η ε/κ πλευρά, όπως ισχυρίστηκε, ώστε να καταφέρουν να αλλάξουν τη μοίρα της Κύπρου μαζί.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top