ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τιμάται η γυναίκα που διέσωσε τα δίδυμα κοριτσάκια από βέβαιο θάνατο

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τιμάται η γυναίκα που διέσωσε τα δίδυμα κοριτσάκια από βέβαιο θάνατο

Την ζωή δυο μικρών δίδυμων κοριτσιών έσωσε οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες το βραδύ της 29ης Οκτωβρίου μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στη Αγία Φύλα.

Τα δυο μωρά ηλικίας μόλις 2,5 ετών διέσωσε η οικιακή βοηθός Jorana Lumadeo Baudinh, η οποία μόλις αντιλήφθηκε πως στο σπίτι είχε ξεσπάσει φωτιά, ρίσκαρε τη ζωή της για να τα σώσει.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πολίτης» το Σάββατο (26/11) Ο  Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος την ερχόμενη Τετάρτη θα βραβεύσει την οικιακή βοηθό για την πράξη της.  Επίσης θα βραβευτεί και ο φιλόλογος Ανδρέας Βασιλείου του οποίου ο σκύλος αντιλήφθηκε πρώτος την φωτιά σε γειτονική οικία και έτρεξε να την υποδείξει.

Να θυμίσουμε πως η φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου 29/10, όταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσίαζαν, ενώ τα δυο παιδιά ηλικίας 2,5 χρόνων, βρίσκονταν υπό την φροντίδα της οικιακής βοηθού.

Η οικιακή βοηθός μόλις αντιλήφθηκε την πυρκαγιά προσπάθησε να ζώσει τα ανήλικα. Την φωτιά αντιλήφθηκε και γείτονας ο οποίος έκανε προσπάθεια να προσεγγίσει το δωμάτιο των ανηλίκων και να τα απομακρύνει χωρίς αποτέλεσμα λόγω των πυκνών καπνών και θερμών αερίων.

Η οικιακή βοηθός κατάφερε να εισέλθει εκ νέου στο χώρο του δωματίου και να απομακρύνει τα δυο κοριτσάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΓ. ΦΥΛΑ: Άγιο είχαν τα δυο τρίχρονα μωρά – Πήρε φωτιά ο καναπές από αντικείμενο που υπερθερμάνθηκε

ΑΓ. ΦΥΛΑ: Ανήλικα παιδιά και οικιακή βοηθός παραλίγο να καούν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top