ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης

Περδίκης: Αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης

Το μείζον για μας είναι η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και η μη παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινημάτος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, αναφερόμενος, ταυτόχρονα, και σε εναλλακτική πρόταση του Κινήματος.

«Η δική μας η πρόταση και θέση είναι ότι θα πρέπει πριν από την έναρξη εφαρμογής της λύσης του Κυπριακού να έχουν αποχωρήσει όλα τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα» σημείωσε σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Ως εναλλακτική πρόταση, είπε, «έχουμε καταθέσει τη θέση ότι τα υπό τις Συνθήκες του `60 στρατεύματα, ελληνικά και τουρκικά, μπορούν να παραμείνουν για μια μικρή περίοδο μεταξύ της συμφωνίας και της πλήρους εφαρμογής της λύσης. Σε κείνη τη μικρή περίοδο των 90 ημερών που υπολογίζεται ότι θα γίνει η μετάβαση από τη μία κυβέρνηση στην κυβέρνηση του ομοσπονδιακού πλέον κράτους, θα μπορούσαν να παραμείνουν, για λόγους επαναφοράς στη νομιμότητα του `60, τα στρατεύματα που προνοούσαν οι συνθήκες του `60» διευκρίνισε.

Αλλά, κατέληξε, «η βασική μας θέση είναι ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε την αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης του Κυπριακού».

 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top