ΚΟΣΜΟΣ

Στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ο Ν. Κοτζιάς

Στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ο Ν. Κοτζιάς

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς προκειμένου να συμμετάσχει στην διήμερη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που αρχίζει την Τρίτη 06/12.

Κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου, 6 Δεκεμβρίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν θέματα που άπτονται της συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ, καθώς και των  προσπαθειών της Συμμαχίας για την προώθηση της περιφερειακής και παγκόσμιας σταθερότητας.

Η συζήτηση αυτή αφορά κρίσιμα θέματα, όπως οι τομείς στους οποίους θα προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των δυο οργανισμών, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, καθώς και η συνεργασία στον τομέα της άμυνας του κυβερνοχώρου, η διοργάνωση παράλληλων και συντονισμένων ασκήσεων και η οικοδόμηση δυνατοτήτων τρίτων κρατών-εταίρων των δύο Οργανισμών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

Στη συνεδρίαση αυτή θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Φινλανδίας και Σουηδίας, καθώς και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι. Στη συνέχεια, θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της προσπάθειας της Συμμαχίας για την Προβολή Σταθερότητας (Projecting Stability) και την ενίσχυση της ασφάλειας στη περιοχή της Νοτίου Μεσογείου και των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο δείπνο εργασίας θα συζητηθεί η ασφάλεια στον ευρωατλαντικό χώρο και η προσέγγιση που θα πρέπει να ακολουθήσει το ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας. Θέμα για το οποίο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται ότι θα επαναλάβει τη σταθερή θέση της Ελλάδας υπέρ της διατήρησης ανοιχτών δίαυλων επικοινωνίας με τη Ρωσία και της επανεκκίνησης της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών περιλαμβάνει συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ – Ουκρανίας ενώ θα ακολουθήσει και ξεχωριστή συνεδρίαση για το Αφγανιστάν.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top