Σεισμός 7,8 ρίχτερ στα νησιά Σολομώντα! Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 7,8 ρίχτερ στα νησιά Σολομώντα! Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 70χλμ από τις νήσους Σολομώντα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επικίνδυνα κύματα, τα οποία μπορεί να χτυπήσουν νησιά που βρίσκονται στον Ειρηνικό όπως την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου και άλλα ενώ είναι πιθανό να φτάσουν ακόμα και στις ακτές της Χαβάης.

«Ένα τσουνάμι από το σεισμό είναι πιθανό να υπάρξει, εντός των επόμενων τριών ωρών, να χτυπήσουν ορισμένες ακτές των νήσων του Σολομώντος, το Βανουάτου, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Νέα Καληδονία, το Τουβαλού και το Κοσράι» αναφέρει χαρακτηριστικά το Κέντρο

solomon-islands-earthquake.jpg

Το κέντρο κάλεσε τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες αρμόδιες για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης να λάβουν μέτρα για να ενημερώσουν σχετικά τους πληθυσμούς των παράκτιων περιοχών.

Τα νησιά του Σολομώντα βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό στο Αρχιπέλαγος του Σολομώντος. Πρόκειται για μια περιοχή να είναι «συνηθισμένη» σε συχνές σεισμικές δονήσεις, 

Σεισμός 7,7 ρίχτερ στα νησιά Σολομώντα

Απο Πρώτο ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης στο ZDF: Το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη διένεξη - «Το σημερινό status quo είναι επικίνδυνο»

Χριστοδουλίδης στο ZDF: Το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη διένεξη - «Το σημερινό status quo είναι επικίνδυνο»

Το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη διένεξη και η επανένωση της Κύπρου μπορεί να προσφέρει για όλους τους ανθρώπους της απίστευτες ευκαιρίες, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κρατικό δίκτυο ZDF με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE