ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Το 2009 η Ντίνα ζήτησε άσυλο από τον Ομπάμα, σήμερα από τον Αναστασιάδη - Μουσουλμάνοι σκότωσαν τον άνδρα της Ράνια - VIDEO

ΠΑΦΟΣ: Το 2009 η Ντίνα ζήτησε άσυλο από τον Ομπάμα, σήμερα από τον Αναστασιάδη - Μουσουλμάνοι σκότωσαν τον άνδρα της Ράνια - VIDEO

Η ανεξιθρησκία είναι χαρακτηριστικό των δημοκρατικών χωρών, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για ορισμένα αραβικά έθνη.

Η ιστορία που ανέδειξε η Cyprus Mail και αναδημοσιεύει η christiandaily.com για τρεις Αιγύπτιους Χριστιανούς που βρίσκονται στην Πάφο, είναι απόλυτα ενδεικτική.

«Ο Μαχέρ Ελγκοχαρί, η κόρη του Ντίνα και η φίλη τους Ράνια έφυγαν από την Αίγυπτο πριν από έναν μήνα, μετά από συνεχή διωγμό και φυσική κακοποίηση λόγω της Χριστιανικής τους πίστης.  Πλέον διαμένουν προσωρινά στην Πάφο, αλλά έχουν υποβάλει αίτηση στην Κυπριακή πολιτεία να τους δώσει μόνιμο άσυλο» σημειώνεται στην christiandaily.com.

Η ιστορία της Ντίνας πάντως έκανε τον γύρο του κόσμου, όταν σε ηλικία εννέα ετών έκανε επιστολή προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ζητώντας άσυλο. Σχετικό ρεπορτάζ είχε βγάλει στον αέρα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX (βλ. video πιο κάτω).

Πάντως, προκαλούν αποτροπιασμό οι περιπέτειες και τα βάσανα στα οποία υποβλήθηκαν λόγω της πίστης τους. Στο  εν λόγω δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα όσα πέρασε η Ράνια, λόγω της πίστης της: «Άφησε την Αίγυπτο με τους Ελγκοχαρί μετά την εξαφάνιση του πατέρα της.

Ο σύζυγός της πέθανε στα χέρια φανατικών Μουσουλμάνων και οι γείτονές της προσπάθησαν να την κάνει να ασπαστεί το Ισλάμ και να παντρευτεί μουσουλμάνο. Κουρασμένοι να καταδιώκονται από πράξεις βίας και χωρίς λεφτά, θέλουν να αρχίσουν μια νέα ζωή στην Κύπρο».

Στο ρεπορτάζ προβάλλεται και η θέση του Ελγκοχαρί: «Σε παρακαλώ Κύπρος, σε ικετεύουμε για την προστασία σου και το έλεός σου. Θέλουμε να έχουμε μια άνετη ζωή, να αρχίσουμε να ζούμε πραγματικά και να μην διωκόμαστε για τις πεποιθήσεις μας».

Πιο κάτω το τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την Ντίνα και τον πατέρα της στο FOX News. Ο  Ομπάμα δεν άκουσε το παράπονο του μικρού κοριτσιού:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top