ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέδωσε την ετήσια έκθεση για το 2015 ο Γενικός Ελεγκτής στον Πρόεδρο – Να δημοσιεύει τα ευρήματά του τον παρότρυνε ο Πρόεδρος

Παρέδωσε την ετήσια έκθεση για το 2015 ο Γενικός Ελεγκτής στον Πρόεδρο – Να δημοσιεύει τα ευρήματά του τον παρότρυνε ο Πρόεδρος

Βελτίωση στο δημόσιο τομέα βλέπει ο Γενικός Ελεγκτής που παρέδωσε την ετήσια έκθεσή του στον Πρόεδρο.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης επέδωσε την Τρίτη 20/12 την ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας του για το 2015 προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με την επισήμανση ότι «υπάρχει βελτίωση στον δημόσιο τομέα».

Το μήνυμα πλέον που περνά στην κοινωνία είναι ότι τα θέματα διαφθοράς δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά «και πιστεύω δεν γίνονται πλέον», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, παραλαμβάνοντας την έκθεση, στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε προς τον Γενικό Ελεγκτή να μην διστάσει ποτέ να γνωστοποιεί το αποτέλεσμα της έρευνας του, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα γίνεται πλέον η δημοσιοποίηση των ευρημάτων.

Αν δεν υπάρξει αυστηρότητα και έλεγχος, δεν θα υπάρξει ούτε και η πάταξη της διαφθοράς που δυστυχώς ταλανίζει το κράτος μας εδώ και δεκαετίες, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και παρατήρησε ότι «η βελτίωση είναι αποτέλεσμα και του ελέγχου».

Καμιά φορά, συνέχισε, μπορεί να εκφράζονται παράπονα για διαρροές, ιδιαίτερα όταν διερευνάται ένα αδίκημα. Παρότρυνε όμως τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να μη διστάσει ποτέ μετά την έρευνα - και αφού διαφυλαχθεί η εμπιστευτικότητα της - να δημοσιοποιήσει τα ευρήματά του.

Ως προς τον νέο τρόπο δημοσιοποίησης, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι πλέον, μετά τη διεξαγωγή μιας έρευνας, αυτόνομα και αυτοτελώς, θα γνωστοποιείται το αποτέλεσμα της. Με αυτό τον τρόπο, συμπλήρωσε, θα γνωρίζουν πλέον οι ελεγχόμενοι ότι και έγκαιρα θα δημοσιοποιούνται τα ευρήματα και θα είναι και πιο ασφαλής ο τρόπος, έτσι ώστε να μην αφήνονται σκιές εκεί που ενδεχόμενα απλά ο Ελεγκτής διερευνά.

Ευχήθηκε ακόμη κάθε επιτυχία στις προσπάθειες του Ελεγκτή «που είναι απόλυτα ταυτισμένες με τις δικές μου προθέσεις και αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης ευρύτερα», τον συνεχάρη για το «πολύπλευρο έργο» που επιτελεί η Υπηρεσία του και ο ίδιος προσωπικά και ευχήθηκε «του χρόνου να ελέγχονται πολλοί περισσότεροι».

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top