ΕΛΛΑΔΑ

ΔΝΤ προς Ελλάδα: «Μειώστε αφορολόγητο και συντάξεις»

ΔΝΤ προς Ελλάδα: «Μειώστε αφορολόγητο και συντάξεις»

Κανένα βήμα πίσω δεν φαίνεται διατεθειμένο να κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τόσο σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο όσο και αναφορικά με την ανάγκη μείωσης των συντάξεων, όπως αποδεικνύεται από μία «έκτακτη προσθήκη» στο κοινό άρθρο των Πόουλ Τόμσεν και Μόρις Όμπσφελντ.

Το Ταμείο με τρεις ερωτοαπαντήσεις επαναλαμβάνει τις γνωστές του θέσεις, τονίζοντας ότι είναι αντιπαραγωγικό και επιβλαβές για την ελληνική οικονομία το γεγονός ότι σχεδόν το 50% των μισθωτών δεν καταβάλλουν φόρους, γιατί τους καλύπτει το τρέχον αφορολόγητο όριο, ενώ την ίδια ώρα το αντίστοιχο μέσο ποσοστό στην Ευρωζώνη φθάνει μόλις στο 8%.

Όπως υπογραμμίζει το ΔΝΤ «αποτέλεσμα αυτής της "στενής" φορολογικής βάσης αναφορικά με τη φορολογία εισοδήματος είναι ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ υψηλό, μη βιώσιμο επίπεδο και μάλιστα σε όλο τους το φάσμα, περιλαμβάνοντας όχι μόνο τη φορολογία εισοδήματος αλλά και άλλους φορολογικούς συντελεστές (π.χ. ΦΠΑ, εταιρικός φόρος κτλ.)».

Προσθέτει ακόμη ότι η φορολογική μεταρρύθμιση που δρομολογήθηκε πρόσφατα δεν είναι αρκετή ώστε να λύσει τα προβλήματα των χαμηλών εσόδων.

Από protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top