ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνελήφθη καταζητούμενος σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρνακας! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνελήφθη καταζητούμενος σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρνακας! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνελήφθη καταζητούμενος λίγο πριν από τις 19:00 (22/12) σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρνακας και συγκεκριμένα στη Δεκέλεια.

Πρόκειται για τον Ελλάδη Σουσανίδη, ο οποίος πρόσφατα είχε κηρυχθεί εχθρικός αλλά και αναξιόπιστος μάρτυρας, αφού τα όσα καταλόγιζε σε διάφορους αποδείχθηκαν αποκυήματα φαντασίας. Μάλιστα σε μια περίπτωση το δικαστήριο είχε αποφανθεί πως τα όσα ισχυριζόταν για συγκεκριμένο άτομο μόνο ο σούπερ-μαν θα μπορούσε να τα κάνει.

Σε βάρος του Σουσανίδη, λοιπόν, εκδόθηκε διάταγμα σύλληψης. Αυτό εκτελέστηκε, όπως σημειώσαμε, λίγο πριν από τις 19:00, μετά από συντονισμένη επιχείριση του immigration και της Αστυνομίας.

Πλέον αναμένεται να απελαθεί από την Κύπρο. Αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, αφού μετά από την ανακήρυξή του ως εχθρικού μάρτυρα κινητοποιήθηκαν ο Αρχηγός Αστονομίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Σουσανίδης απασχόλησε αρκετές φορές τις Αρχές. 

Μάλιστα, σε δημοσιεύματα εκφραζόταν έκπληξη πώς χρησιμοποιείτο ως μάρτυρας κατηγορίας τη στιγμή που είχε απελαθεί ως «ενεστώσα απειλή» για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και επέστρεψε στην Κύπρο από τα κατεχόμενα. Τότε, όχι μόνο δεν είχε συλληφθεί αλλά διδόταν και υπόσταση στα λόγια του (03//05/2016).

Στις 3 Νοεμβρίου του 2016 το Κακουργιοδικείο Λεμεσού που συνεδριάζε στη Λάρνακα, με 80σελιδη απόφασή του, έκρινε την μαρτυρία του Σουσανίδη, αντιφατική, αναξιόπιστη, μέχρι και γελοία. Ενδιαφέρον δε το γεγονός ότι το ίδιο το Δικαστήριο ανέφερε ότι μόνο ο φανταστικός ήρωας Σούπερμαν θα μπορούσε να διαπράξει ένα εκ των αδικημάτων, τα οποία ο κ. Σουσανίδης μαρτύρησε εναντίον του Κατηγορούμενου.  Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την αθώωση του Άθου Ευθυμίου που λόγω των όσων ισχυριζόταν ο Σουσανίδης, άλλως «Έντι ο Πόντιος»,  αντιμετώπιζε κατηγορίες που αφορούσαν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμών, πρόκληση κακόβουλων ζημιών, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και καταστροφή περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

Όπως έγραφε το ThemaOnline στις 4 του τρέχοντος μήνα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας είχε κρίνει πως ο Σουσανίδης ήταν εχθρικός μάρτυρας. Αρχικά κατηγορούσε πέντε άτομα ότι προσπάθησαν να τον χρηματίσουν με ποσό 500-600 χιλιάδων ευρώ ώστε να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε ποινική υπόθεση, αλλά στο τέλος ανέφερε πως τελούσε υπό σύγχυση και δεν εννοούσε τα όσα έλεγε. «Δεν ήμουν στα καλά μου. Πέθανε φίλος μου στα χέρια μου» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στο δικαστήριο.

Ακολούθησε αντίδραση από την Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top