ΚΟΣΜΟΣ

«Δεκαετία αναστάτωσης» στη Βρετανία με απαρχή το Brexit

«Δεκαετία αναστάτωσης» στη Βρετανία με απαρχή το Brexit

To Brexit θα σημάνει την απαρχή μίας «δεκαετίας αναστάτωσης» για τη Βρετανία, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική αβεβαιότητα, έναν γηράσκοντα πληθυσμό και μία ρευστή αγορά εργασίας, προειδοποιεί σε έκθεσή του το Ινστιτούτο για τη Μελέτη Δημόσιας Πολιτικής.

Κατά την έκθεση η απόφαση για έξοδο από την ΕΕ έχει καταφέρει ένα «βαθύ σοκ» στη χώρα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν παρατεταμένα χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης.
 
Επιπλέον, η έκθεση εκτιμά ότι ο όλο και γηραιότερος πληθυσμός θα ασκήσει «πρωτοφανή» πίεση στην ικανότητα παροχής υπηρεσιών στον πολίτη. Παράλληλα, ενώ η τεχνολογία θα καταστήσει έναν μικρό αριθμό ανθρώπων πολύ πλούσιους, η εκτεταμένη αυτοματοποίηση θα θέσει εν αμφιβόλω σχεδόν 15  εκατομμύρια θέσεις εργασίας, μέσα σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης ανισότητας.
 
Το Ινστιτούτο σχολιάζει ότι εν μέσω όλων αυτών των πιέσεων «η Βρετανία θα απομείνει να υπερασπίζεται κάστρα στην άμμο έναντι της παλίρροιας της ιστορίας», εκτός εάν υιοθετήσει μία πιο προοδευτική πολιτική και οικονομική μεταρρυθμιστική ατζέντα.
 
Εν τω μεταξύ, έρευνα του λογιστικού οίκου RSM σε δείγμα 700 διευθυντικών στελεχών ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία δείχνει ότι η πλειοψηφία θεωρεί το Brexit απειλή. Ορισμένοι μάλιστα επανεξετάζουν τα σχέδιά τους για επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Συγκεκριμένα το 54% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το Brexit συνιστά απειλή για την επιχείρησή τους έναντι ποσοστού 39% που το θεωρούν ευκαιρία.

KYΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top