ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτές τις κρίσιμες μέρες για την Κύπρο επιβάλλεται ενότητα και ομοψυχία απ’ όλους δήλωσε ο Φώτης Φωτίου

Αυτές τις κρίσιμες μέρες για την Κύπρο επιβάλλεται ενότητα και ομοψυχία απ’ όλους δήλωσε ο Φώτης Φωτίου

Την εκτίμηση ότι αυτές τις κρίσιμες μέρες για την Κύπρο επιβάλλεται ενότητα και ομοψυχία απ’ όλους γιατί πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα, εξέφρασε σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου.

Μιλώντας μετά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων που έγινε στη μεγάλη αποβάθρα στη Λάρνακα με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων, ο κ. Φωτίου είπε ότι «σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για τη Χριστιανοσύνη, μεγάλη γιορτή για τον Ελληνισμό, ημέρα αγάπης, ειρήνης και ελπίδας για τον τόπο μας, για την Κύπρο μας που διέρχεται αυτή τη περίοδο κρίσιμες στιγμές».

Πρόσθεσε ότι «ευχή όλων ασφαλώς οι επόμενες ημέρες να είναι μέρες για την Κύπρο, να εξευρεθεί επιτέλους η λύση στο εθνικό μας θέμα, μια λύση που να τερματίζει την κατοχή, μια λύση που να επανενώνει τη πατρίδα μας, μια λύση που να προκύψει και να ευημερεί όλος ο κυπριακός λαός.

Αυτές τις μέρες όμως, συνέχισε ο κ. Φωτίου, «επιβάλλεται ενότητα και ομοψυχία. Η πατρίδα είναι πάνω απ΄όλα και πάνω απ΄ όλους».

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Λάρνακα άρχισε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου με τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο να χοροστατεί της Θείας Λειτουργίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν  ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, ο `Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, ο  Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Φίλιππος Βρόντος, βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή αποτελούμενη από στρατιωτικό άγημα, προσκόπους, τις εκκλησιαστικές αρχές της πόλης, τους επισήμους και πλήθος κόσμου  και πορεύθηκαν προς τη μεγάλη αποβάθρα όπου έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη Κιτίου.

Δέκα άνδρες και δύο γυναίκες βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πάρουν το Σταυρό.

Οι επίσημοι κρατούσαν στα χέρια τους λευκά περιστέρια τα οποία άφησαν ελεύθερα μόλις ο Μητροπολίτης είπε το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε» και έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα.

Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας και μικρότερα σκάφη με ναυτοπροσκόπους ηχούσαν συνεχώς τις σειρήνες τους, ενώ χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί την αποβάθρα και τους βράχους γύρω από τη μαρίνα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top