ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: «Παρατηρητής η ΕΕ στη Γενεύη»

Σχοινάς: «Παρατηρητής η ΕΕ στη Γενεύη»

Η ΕΕ έχει προσκληθεί ως παρατηρητής στις συνομιλίες της Γενεύης για το Κυπριακό, όμως ο ρόλος της είναι και θα παραμείνει καθοριστικός σύμφωνα με τον Επικεφαλής Εκπρόσωπο της Κομσιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος δήλωσε:

«Η ΕΕ θα είναι παρατηρητής στις συνομιλίες, αυτό είναι ξεκάθαρο, όμως ο λόγος που μας επιβάλλει να είμαστε εκεί είναι επίσης ξεκάθαρος: Ο Πρόεδρος Γιούνκερ ήταν σε μόνιμη επαφή τόσο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί, έχουμε μια ξεκάθαρη εντολή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οπότε νομίζω ότι οι παράμετροι της παρουσίας μας εκεί είναι γνωστοί.

Η Κύπρος είναι ένα κράτος μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης και θα συνεχίσει να είναι. Δεν χρειάζεται να ψάξω και να βρω επιπρόσθετα επιχειρήματα γιατί είμαστε εκεί. Εκτός των άλλων, τα πολλά χρόνια και μήνες που προηγήθηκαν της Γενεύης, ο Πρόεδρος Γιούνκερ είχε ένα προσωπικό απεσταλμένο να βοηθάει τα Ηνωμένα Έθνη, τον Πέτερ Βαν Νόφελ, έχουμε επενδύσει χρόνο και προσπάθειες να βοηθήσουμε του Τουρκοκυπρίους να φτάσουν το επίπεδο που απαιτείται για την προσαρμογή στο κοινοτικό κεκτημένο, υπάρχει μεγάλο έργο της Κομισιόν και κατά συνέπεια θέλουμε να είμαστε και εκεί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top