ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικολόγοι: «Kίνδυνος ο Ακιντζί να πετύχει τον στόχο του για διαδικασία πάρε - δώσε στη Γενεύη»

Οικολόγοι: «Kίνδυνος ο Ακιντζί να πετύχει  τον στόχο του για διαδικασία πάρε - δώσε  στη Γενεύη»

Την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η διαπραγμάτευση στη Γενεύη εκφράζει με ανακοίνωση του το κίνημα Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά τις βραδινές εξελίξεις και τα νέα που λαμβάνουμε από τη Γενεύη, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, διότι διακρίνουμε τον κίνδυνο οι συνομιλίες στην Ελβετία να οδηγηθούν σε μία διαδικασία "πάρε - δώσε" εφ' όλης της ύλης.

Αυτό αποδεικνύεται από τα έγγραφα που δόθηκαν χθες το βράδυ κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων από  τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Δυστυχώς και στη Γενεύη συνεχίζεται η απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου έναντι των αρχηγών των κομμάτων που δεν συμφωνούν μαζί του στο κυπριακό.

Όπως έχει διαπιστωθεί παραμένουν τα βασικά σημεία διαφορών όπως ήταν και τον περασμένο Αύγουστο, στα θέματα του περιουσιακού και της διακυβέρνησης.

Έτσι μένουν στο τραπέζι ανοικτά θέματα όπως η εκ περιτροπής προεδρία, η απαίτηση ώστε οι Τούρκοι υπήκοοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ευρωπαίους πολίτες - όπως να προσλαμβάνονται στη δημόσια υπηρεσία - τα δύο ξεχωριστά κέντρα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας κ.ο.κ

Άρα ο κ. Ακιντζί πέτυχε τον στόχο του να οδηγήσει τις συνομιλίες σε μία διαδικασία μεγάλου παζαριού που ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους και πιθανές επιπλέον υποχωρήσεις.

Είναι αποτυχία του Προέδρου Αναστασιάδη που δεν έχουν λυθεί όλα αυτά τα θέματα πριν από τη Γενεύη.

Η διαδικασία των συνομιλιών και η διασύνδεση των θεμάτων ενισχύει την ανησυχία μας για την εξέλιξη και την κατάληξη της διάσκεψης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση συμφωνία που θα περιλαμβάνει παραμονή υπό οποιοδήποτε μανδύα κατοχικού στρατού και εγγυήσεων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top