ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Ηροδότου μετά το θανατηφόρο – «Έκλαιγε και έλεγε ότι αν πεθάνει ο νεαρός, θα ήθελε να πεθάνει (και η ίδια)» - ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η Ηροδότου μετά το θανατηφόρο – «Έκλαιγε και έλεγε ότι αν πεθάνει ο νεαρός, θα ήθελε να πεθάνει (και η ίδια)» - ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Μοιραία η πρόσφατη σύλληψη της Έφης Ηροδότου και των γονέων της στην Αθήνα, επαναφέρει τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν μια δεκαετία προηγουμένως και συγκεκριμένα στις 27/12/2007.

Του Φάνη Μακρίδη

Η τότε 20χρονη Ηροδότου τα ξημερώματα της συγκεκριμένης ημέρας (04:50) περνούσε με κόκκινο στη διασταύρωση της οδού «Γρηγόρη Αυξεντίου» με τη λεωφόρο «Σπύρου Κυπριανού», με αποτέλεσμα να προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο. Θύμα της μοιραίας σύγκρουσης ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα.

Η Ηροδότου, δεν έμεινε στη σκηνή, αλλά από την πρώτη στιγμή έκανε ενέργειες προκειμένου να αποφύγει να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της. Εγκατέλειψε το σημείο και εντοπίστηκε από συμπολίτισσά μας σε αδιέξοδο.

Η 20χρονη ήταν σε κατάσταση σοκ και φέρεται να έκλαιγε και να έλεγε πως «αν πεθάνει ο νεαρός, θα ήθελε να πεθάνει και η ίδια».

Όλα τα πιο πάνω, είναι τα παραδεκτά γεγονότα της υπόθεσης σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο στις 3 Μαρτίου του 2011 αποφάσισε να γίνει επανεκδίκαση, για τις κατηγορίες πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και μη συμμόρφωσης με τα φώτα τροχαίας.

Το Εφετείο έκρινε πως το Πρωτόδικο δικαστήριο «απέκλεισε πλημμελώς απόδειξη, δηλαδή τη μαρτυρία της Μ.Κ.1 την οποία μάρτυρα χαρακτήρισε ότι ήταν αρκετά σταθερή στη δική της εκδοχή και δεν κλονίστηκε κατά την αντεξέταση.  Όλοι οι λόγοι αποκλεισμού της μαρτυρίας αυτής, ήταν επουσιώδεις και δεν έπρεπε να τους δοθεί η σημασία που τους αποδόθηκε».

Παραθέτουμε τη σχετική μαρτυρία: «Αναφορικά με τη μαρτυρία της Μ.Κ.1 το πρωτόδικο δικαστήριο παραθέτει αυτή, κάτω από τον τίτλο Αυτόπτης μάρτυρας Μ.Κ.1. Αυτό που βασικά προκύπτει από την παράθεση της μαρτυρίας της, είναι ότι ενώ πήγαινε προς την εργασία της, περί της 4.50 π.μ. ώρα της 27/12/2007, αλλά με ικανοποιητικό φωτισμό, μόλις σταμάτησε στο κόκκινο φως της επίδικης διασταύρωσης, αντιλήφθηκε σε απόσταση 20-25 μέτρα ένα αγόρι να οδηγεί στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου ένα μοτοποδήλατο φορώντας το κράνος και να εισέρχεται στη διασταύρωση με πράσινο φως. Την ίδια στιγμή πρόσεξε ότι στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού οδηγείτο ένα αυτοκίνητο (που φάνηκε μετά ότι ήταν αυτό της εφεσίβλητης) το οποίο εισήλθε στη διασταύρωση όταν το φως στη δική του πορεία ήταν κόκκινο, χωρίς να ελαττώσει ταχύτητα και ανέκοψε την πορεία του μοτοποδηλάτου με αποτέλεσμα να επέλθει σύγκρουση. Το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του οπότε η ίδια έκανε επαναστροφή και το καταδίωξε για να το προλάβει σε κάποιο αδιέξοδο όπου είχε τελικά σταματήσει. Πήγε κοντά και είδε την εφεσίβλητη μέσα στο αυτοκίνητο να της φωνάζει από το παράθυρο να την πλησιάσει γιατί δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.  Στο αυτοκίνητο της εφεσίβλητης ήταν και μια συνοδηγός. Σταμάτησε τότε ένα νεαρό άντρα και του είπε να ειδοποιήσει την αστυνομία διότι η ίδια ήταν συγχυσμένη. Μαζί με τον νεαρό βοήθησαν τις δυο κοπέλλες να βγουν από το αυτοκίνητο. Η εφεσίβλητη έκλαιγε και έλεγε ότι αν πεθάνει ο νεαρός θα ήθελε να πεθάνει και της ζήτησε να πει στην αστυνομία ότι είχε περάσει με πράσινο φως. Η ίδια της είπε ότι δεν μπορεί να πει τέτοιο ψέμα. Έμεινε εκεί μέχρι που ήλθε η αστυνομία και μετά πήγε στην δουλειά της όπου ζήτησε άδεια και έφυγε λίγο μετά τις 7.00 και πήγε στην αστυνομία όπου έδωσε κατάθεση (τεκμ. 1)».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top