Κυπριακό: «Η Μόσχα πάντα στήριζε λύση χωρίς έξωθεν επιδράσεις και τεχνητά όρια»

Κυπριακό: «Η Μόσχα πάντα στήριζε λύση χωρίς έξωθεν επιδράσεις και τεχνητά όρια»

«Πάντα επιμέναμε ότι οι δυο κοινότητες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους χωρίς έξωθεν επιδράσεις και τεχνητά χρονικά όρια» αναφέρει ο Ρώσος διπλωμάτης

Η Μόσχα στήριζε πάντα μια δίκαιη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και από το 1986 ακόμα πρότεινε πλήρες σχέδιο επίλυσης, επισημαίνει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε. Βλαντίμιρ Τσιζόφ, απαντώντας στην αρθρογραφία της ευρωπαϊκής έκδοσης του αμερικανικού Politico περί φόβου της Κύπρου ότι η Ρωσία μπορεί να ωθήσει στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη λύση του προβλήματος.

«Πάντα επιμέναμε ότι οι δυο κοινότητες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους χωρίς έξωθεν επιδράσεις και τεχνητά χρονικά όρια» αναφέρει ο Ρώσος διπλωμάτης.

Εκφράζοντας δυσφορία για το άρθρο, προσθέτει ότι «η αντιρωσική υστερία γίνεται πλέον μεταδοτική ασθένεια».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ   

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημέρωσε τη Μελόνι για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Οι κοινές ιδέες και το όραμα Κύπρου-Ιταλίας

Ενημέρωσε τη Μελόνι για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Οι κοινές ιδέες και το όραμα Κύπρου-Ιταλίας

Στην ισχυρή κοινή επιθυμία των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ιταλίας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων ανάμεσα τους, εξέφρασαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρωθυπουργός της Ιταλίας κα Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη συνάντηση τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιηθεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλιδης στην Ιταλία.

BEST OF TOTHEMAONLINE