ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Συνεχίζεται η συζήτηση των τεχνοκρατών στο Μον Πελεράν

Κυπριακό: Συνεχίζεται η συζήτηση των τεχνοκρατών στο Μον Πελεράν

​Με νέα συνάντηση των τεχνοκρατών το πρωί της Πέμπτης (19/1) αναμένεται να συνεχιστούν οι διεργασίες, στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, με αντικείμενο την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Η Διάσκεψη για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών ξεκίνησε την Τετάρτη στο ελβετικό θέρετρο, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Γενεύη και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου,

Όπως δήλωσε την Τετάρτη (18/1) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, στόχος είναι η ετοιμασία ενός κειμένου εργασίας που θα επιτρέψει τη συνέχεια της Διάσκεψης σε πολιτικό επίπεδο, με «θετικές προοπτικές για κατάληξη». Διευκρίνισε παράλληλα ότι η ομάδα των τεχνοκρατών δεν θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον της διαδικασίας ή την ουσία της συζήτησης, καθώς «αυτά θα γίνουν σε πολιτικό επίπεδο».

Είπε επίσης ότι πριν την έναρξη των χθεσινών εργασιών, προηγήθηκαν διμερείς συναντήσεις της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη βρετανική και την ελλαδική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η πρωινή συνάντηση την Τετάρτη διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και κατά τη διάρκειά της έγινε ετοιμασία ερωτήσεων και απαντήσεων από κάθε πλευρά. Η συζήτηση συνεχίστηκε και μετά το μεσημβρινό διάλειμμα στις 15.30, τοπική ώρα.

Τις επαφές στην Ελβετία συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Όπως πληροφορήθηκε το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε επίσης για τα τεκταινόμενα στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα και ειδικότερα για τις αναφορές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη Διάσκεψη για την Κύπρο.

Ο κ. Μπάιντεν είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό χθες, στη Γενεύη μετέβη και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τουγρούλ Τουρκές για να ενημερωθεί σχετικά με τις δραστηριότητες της ομάδας εργασίας των τεχνοκρατών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top