ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έκδοση μάνας που απειλούσε να σκοτώσει τα παιδιά της και μετά να αυτοκτονήσει

ΚΥΠΡΟΣ: Έκδοση μάνας που απειλούσε να σκοτώσει τα παιδιά της και μετά να αυτοκτονήσει

Την έκδοση γυναίκας στην Βρετανία η οποία είχε απαγάγει τα ανήλικα παιδιά της και απειλούσε ότι θα τα σκοτώσει και μετά θα αυτοκτονήσει αποφάσισε το εφετείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελέυθερος», το εφετείο αποφάσισε να εκδώσει στην χώρα της, την Βρετανίδα γυναίκα η οποία συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016 στη Λευκωσία, στην προσπάθεια της να μεταβεί από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Η κατηγορούμενη βρέθηκε σε μεγάλη διαμάχη για την κηδεμονία των παιδιών της όταν χώρισε με τον συμβίο της, έναν Βρετανό υπήκοο.

Το 2006 και ενώ βρισκόταν ακόμη στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχικό διάταγμα διαμονής έδεινε την κηδεμονία στον πατέρα και στη βάση απειλών ότι θα έπαιρνε τα παιδιά στο εξωτερικό ή θα τα σκότωνε αντικαταστάθηκε με διάταγμα διαμονής υπερ της.

Το 2007 η εκζητούμενη κατηγορείται για παρενόχληση του πατέρα και πρώην της και το 2008 καταδικάζεται με τετράμηνη ποινή φυλάκισης για το εν λόγω αδίκημα.

Ακολούθως το 2009 ύστερα από απειλές ότι ή θα αυτοκτονούσε ή θα σκότωνε τα παιδιά της αποστερήθηκε την φροντίδα τους με τα ανήλικα να τοποθετούνται υπό την προστασία του Δημοσίου για να τις τα επιστρέψουν αργότερα.

Το 2011 καταδικάστηκε ξανά για παραβίαση διατάγματος για να αποφασίσει το 2012 να απαγάγει τα παιδιά και να εγκατασταθεί στα κατεχόμενα.

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα με την σύλληψη της μητέρας από τις Κυπριακές Αρχές τα δυο ανήλικα τέθηκαν προσωρινά μέχρι της έκδοση της, υπό την φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας με το ένα παιδί να έχει διαφύγει στα κατεχόμενα με αποτέλεσμα να γίνονται προσπάθειες εντοπισμού του από την πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top