ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατακεραυνώνει την Κυβέρνηση για την αύξηση των συντάξεων η Συμμαχία: «Πολιτεύεται με αδίστακτο καπιταλισμό…»

Κατακεραυνώνει την Κυβέρνηση για την αύξηση των συντάξεων η Συμμαχία: «Πολιτεύεται με αδίστακτο καπιταλισμό…»

Η εξαγγελία της κυβέρνησης Αναστασιάδη για κάθετες αυξήσεις στις συντάξεις έφερε την οργισμένη απάντηση της Συμμαχίας Πολιτών που χαρακτηρίζει την εν λόγω κίνηση ως στρεβλή, καθώς οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν «ψίχουλα» και οι υψηλά αμειβόμενοι αρκετά περισσότερα.

Θεωρούν όπως αναφέρουν το πιο πάνω νόμο ως ασεβή προς τους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ προχώρησαν και σε δριμύ επίθεση προς την Κυβέρνηση Αναστασιάδη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «πολιτεύεται με αδίστακτο καπιταλισμό»

Διαβάστε αναλυτικά:

Αύξηση 0,81% σε όλες τις συντάξεις εισηγείται με την κατάθεση σχετικού νόμου στη Βουλή η Κυβέρνηση. Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι συνταξιούχοι. Χωρίς εξαίρεση και χωρίς διάκριση.
 
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φανερώνει πόσο αδιαφορεί για το κοινωνικό κράτος και με πόσο αδίστακτο καπιταλισμό πολιτεύεται: εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη 500 ευρώ το μήνα θα πάρουν αύξηση 4 ευρώ μηνιαίως (!) κι εκείνοι που παίρνουν 3,000 και ζουν μέσα στην απόλυτη άνεση θα πάρουν αύξηση 24 ευρώ!
 
Ταυτόχρονα για να γίνει ποιο κατανοητή η στρέβλωση πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα δυο στοιχεία: Πόσοι είναι οι συνταξιούχοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ποιο είναι το συνολικό ποσό των συντάξεων τους κάθε μήνα συν το εφάπαξ και πόσοι είναι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα και το αντίστοιχο ποσό.
 
Την ώρα που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ έχει επιβάλει δυσβάσταχτες φορολογίες στους συνταξιούχους και έχει οδηγήσει τα κρατικά νοσηλευτήρια σε τέτοιο κατάντημα που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους χαμηλοσυνταξιούχους, έρχεται τώρα να τους δώσει ψίχουλα.
 
Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε τον σχετικό νόμο  ασεβή προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επιτέλους το κράτος προνοίας πρέπει να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο με στοχευμένη πολιτική που θα δίνει πραγματική ελπίδα και διέξοδο στους πολίτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top