ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Ανθρωποκυνηγητό για 62 κρατούμενους που απέδρασαν

Βραζιλία: Ανθρωποκυνηγητό για 62 κρατούμενους που απέδρασαν

Οι αρχές στη Βραζιλία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό 62 κρατουμένων, μετά την απόδρασή τους την Τρίτη 24/01, κατά τη διάρκεια εξέγερσης.

Οι αρχές στη Βραζιλία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό 62 κρατουμένων, μετά την απόδρασή τους την Τρίτη, κατά τη διάρκεια εξέγερσης.

Το επεισόδιο ξέσπασε το πρωί της Τρίτης 24/01 (τοπική ώρα) σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα στο Σάου Πάουλου, στο οποίο τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά χαλαρά και δίνονται συχνές άδειες στους εγκλείστους, όταν κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο ενός κρατούμενου κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας.

Ακολούθησε διαμαρτυρία και εξέγερση, όπου οι «κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στην οροφή μιας πτέρυγας, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων. Εκμεταλλευόμενοι την εξέγερση πάνω 150 έγκλειστοι απέδρασαν.

Η υπηρεσία σωφρονιστικών με ανακοίνωσή της σημείωσε ότι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν συλλάβει τους 90 από τους 152 εγκλείστους που αποπειράθηκαν να αποδράσουν. Στις περιπτώσεις των κρατούμενων που απολάμβαναν καθεστώς ημιελευθερίας, αυτό θα τους αφαιρεθεί, κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κέντρο κράτησης, στην Μπαουρού, 330 χλμ. από το Σάο Πάολο, βρίσκονται 1.430 φυλακισμένοι ενώ η ονομαστική χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τους 1.124, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας σωφρονιστικών καταστημάτων.

Το περιστατικό συνέβη σε μια σειρά αιματηρών επεισοδίων που ξέσπασαν σε φυλακές της βόρειας Βραζιλίας, μέσω της οποίας εισάγεται κοκαΐνη από το Περού, την Κολομβία και τη Βολιβία, από την αρχή του έτους.

Υπάρχει πόλεμος μεταξύ των εγκλείστων που ανήκουν σε αντίπαλες συμμορίες που μάχονται για τον έλεγχο της εμπορίας ναρκωτικών. Τουλάχιστον 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μήνα του 2017.

Από skai.gr 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top