ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ενδεχόμενες πρόωρες «εκλογές» τον Οκτώβριο γράφει η Αφρίκα

Για ενδεχόμενες πρόωρες «εκλογές» τον Οκτώβριο γράφει η Αφρίκα

Οδηγίες στα μέλη του κόμματός του να ετοιμαστούν για πρόωρες “εκλογές” τον Οκτώβριο φέρεται να έδωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕ και “πρωθυπουργό”, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.

Σύμφωνα με τη στήλη “Επιστολή από την Αφρική”, η ομώνυμη εφημερίδα διερωτάται αν ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) Σερντάρ Ντενκτάς, ο μικρός εταίρος της “κυβέρνησης συνασπισμού” ΔΚ – ΚΕΕ, είναι ενήμερος για την απόφαση αυτή. Διερωτάται επίσης αν αυτή είναι η ώρα για "εκλογές" ή ώρα για λύση του Κυπριακού. Σύμφωνα με τη στήλη, τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ΡΤΚ και ΚΚΔ είναι σκόρπια, καθώς από το πρώτο έχουν φύγει πρώην “βουλευτές” που προσχώρησαν στο κόμμα που δημιούργησαν οι αποχωρήσαντες από το δεύτερο που έχει μοιραστεί στα δυο και εσχάτως απέκτησε “νέες δυνάμεις” αφού άλλαξε το όνομά του σε κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας – νέες δυνάμεις.

Η στήλη της Αφρίκα σημειώνει ότι το μόνο κόμμα που είναι σήμερα εκτός “βουλής” και φέρεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις πρώτο, είναι το νεοϊδρυθέν κόμμα του Λαού, του Κουντρέτ Οζερσάι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Χαβαντίς, μιλώντας σε συνεδρία για την αντικατάσταση των μελών του κεντρικού κομματικού οργάνου που πρόσφατα παραιτήθηκαν, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν φέρεται να δήλωσε ότι το κόμμα του είναι “έτοιμο χθες για εκλογές”.

Από ΚΥΠΕ 

Είπαμε ότι εάν γίνουν “πρόωρες εκλογές” ας γίνουν, αλλά για το θέμα αυτό το ΡΤΚ δεν έχει πει ούτε μια λέξη, δήλωσε ο Οζγκιουργκιούν πρόσφατα, με τον Τουφάν Ερχιουρμάν να του απαντά χθες στη συγκεκριμένη συνεδρία ότι το ΡΤΚ είναι έτοιμο και ο ίδιος ως πρόεδρος θα υποστηρίξει μια ζήτηση για “πρόωρες εκλογές” εάν έρθει στη “βουλή”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top