ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ – Υπογράφει πενταετές συμβόλαιο

Αυτός είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ – Υπογράφει πενταετές συμβόλαιο

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ αποφάσισε το διορισμό του επικοινωνιολόγου Μιχάλη Μαραθεύτη στη θέση του Γενικού Διευθυντή Ιδρύματος.

Όπως εγκύρως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στο τελικό στάδιο επιλογής, κατά τη χθεσινή συνεδρία του Δ.Σ. του ΡΙΚ οι υποψήφιοι ήταν ο κ. Μαραθεύτης και ο πρώην Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Γρηγόρης Μαλιώτης.

Οκτώ μέλη του Δ.Σ έκριναν τον κ. Μαραθεύτη “εξαίρετο”, ενώ ένας μέλος έκρινε “εξαίρετο” τον κ. Μαλιώτη. Όμως στην τελική ψηφοφορία η απόφαση ήταν ομόφωνη υπέρ του κ. Μαραθεύτη.

Ο διορισμός του κ. Μαραθεύτη, σύμφωνα με τον περί Γενικών Διευθυντών Νόμο, υπόκειται στην έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο θα παραπεμφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου το ΡΙΚ ανήκει διοικητικά.



Προτού, όμως, παραπεμφθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο φάκελος διορισμού του κ. Μαραθεύτη θα σταλεί στη Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας, για νομοτεχνικό έλεγχο και συγκεκριμένα να διαπιστωθεί κατά πόσο ακολουθήθηκαν σωστά οι διαδικασίες διορισμού, με βάση τα σχέδια υπηρεσίας και την προκήρυξη.

Εφόσον εγκριθεί ο διορισμός από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα προσφερθεί στο νέο Γενικό Διευθυντή πενταετές συμβόλαιο, με βάση το Νόμο. Με τη λήξη του πενταετούς συμβολαίου, η θέση θα προκηρυχθεί εκ νέου και ο κατέχων τη θέση έχει δικαίωμα να την επαναδιεκδικήσει, εφόσον του επιτρέπει το όριο ηλικίας αφυπηρέτησης.

Image result for ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΑΘΕΥΤΗΣ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top