ΕΛΛΑΔΑ

Κράτηση για διάστημα τριών μηνών – Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι οι Τούρκοι στρατιωτικοί

Κράτηση για διάστημα τριών μηνών – Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι οι Τούρκοι στρατιωτικοί

Να μην αφεθούν ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, το αίτημα για έκδοση των οποίων απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο την Πέμπτη, αποφάσισε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ Κωνσταντίνος Λουζιώτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή λήφθηκε τόσο γιατί εκκρεμεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει οι οκτώ, αλλά και λόγω του ότι «δεν δύναται να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέτρα», καθώς εκτιμάται ότι «η συμπεριφορά τους αποτελεί πραγματική ενεστώσα και αρκούντως σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια της χώρας».

Μετά την προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, διατάχθηκε η κράτηση των οχτώ για διάστημα τριών μηνών, το οποίο μπορεί να παρατείνεται ανά τρίμηνο, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί του αιτήματος χορήγησης διεθνούς προστασίας που εκκρεμεί στην 5η Ανεξάρτητη Επιτροπή Προσφυγών.
Από την πλευρά της, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αναφέρει ότι «στο ευρύτερο πλαίσιο της ανασφάλειας δικαίου και της αβεβαιότητας που διατρέχει την ελληνική πραγματικότητα ακόμα και για τα αυτονόητα, δεν είναι μικρό πράγμα ότι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την μη έκδοση των οχτώ εκζητούμενων στρατιωτικών από την Τουρκία».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για αυτοαναίρεση από την τουρκική κυβέρνηση των βασικών εγγυήσεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου (μη δίκαιη δίκη, κίνδυνος βασανιστηρίων και εξωδικαστικής θανάτωσης, πιθανή επαναφορά της θανατικής καταδίκης), αλλά και για κατάσταση στο πεδίο, που δεν επέτρεπαν καμία άλλη έκβαση της δίκης. Τίθεται το ερώτημα γιατί χρειάστηκε όλο αυτό το θρίλερ αφού η κατάσταση στην Τουρκία ήταν ξεκάθαρη και υπενθυμίζεται ότι πολυάριθμες παρόμοιες υποθέσεις Τούρκων υπηκόων περιμένουν τη σειρά τους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top