ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Παιδικά προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες - Διαβάστε ποια είναι

ΠΡΟΣΟΧΗ! Παιδικά προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες - Διαβάστε ποια είναι

Ενημερωθείτε ποια προϊόντα περιχύουν επικίνδυνες χημικές ουσίες και αποφύγετε να τα αγοράσετε

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους: 

1. Παιδική κούκλα επωνυμίας «Diversity Fashion», με κωδικούς ΝΟ. YX028, ΝΟ 361 και ΝΟ. 378 (είναι προϊόντα αντιγραφής). Τα προϊόντα είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκαν στην αγορά της Δανίας και περιέχουν την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

2. Παιδική κούκλα επωνυμίας «The Fashion Girl Series», με κωδικό ΝΟ. 5516 (είναι προϊόν αντιγραφής). Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Δανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

3. Παιδική κούκλα ονομασίας «II Frozen Fever», με κωδικό ΝΟ. 8222. Το προϊόν είναι προϊόν αντιγραφής, είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Δανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

4. Μπάλα θαλάσσης επωνυμίας «Bestway», με Barcode 4002422078472. Το προϊόν είναι  κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

5. Αποκριάτικη μάσκα επωνυμίας «HAPPY HALLOWEEN», με κωδικό 4809. Το προϊόν είναι  κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

6. Παιδική κούκλα ονομασίας «Frozen», με κωδικό ΝΟ. 847. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πορτογαλίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

7. Παιδική κούκλα ονομασίας «Lovely Horse», με κωδικό No. SM 8823. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πολωνίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

8. Φόρεμα με την επωνυμία «LILLAN» και με κωδικό Art. E16-L3008. Το προϊόν είναι ινδικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Φιλανδίας και περιέχει φορμαλδεΰδη (ουσία η οποία ταξινομείται ως καρκινογόνος)  σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

9. Διακοσμητικά αλυσίδας με την επωνυμία «Grafix» και με κωδικό 104009. Το προϊόν είναι  κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Φιλανδίας και περιέχει κάδμιο (ουσία η οποία ταξινομείται ως καρκινογόνος) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.

10. Παιχνίδι (μουσικό κουτί) επωνυμίας «Coppenrath - Die Spiegelburg», με κωδικό Art. n° 11721. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο στο Χονγκ Κονγκ, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και σε αυτό ανιχνεύθηκε νικέλιο (ουσία η οποία είναι ισχυρός ευαισθητοποιητής και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,5 µg / cm² / εβδομάδα.

11. Σκουλαρίκια ονομασίας «Ohrringe», με Barcode 64842001751000000150. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και σε αυτό ανιχνεύθηκε νικέλιο (ουσία η οποία είναι ισχυρός ευαισθητοποιητής και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,5 µg / cm² / εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top