ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ:Συγκινητική κίνηση από μαθητές – Εκδηλώσεις για τα άτομα με αναπηρία

ΛΕΜΕΣΟΣ:Συγκινητική κίνηση από μαθητές – Εκδηλώσεις για τα άτομα με αναπηρία

Η μητέρα του αντιμετωπίζει πρόβλημα με αναπηρία και την βλέπει να δυσκολεύεται να διακινείται μέσα στην πόλη της Λεμεσού.

 Ο 16χρονος μαθητής, Φώτης Χριστοφόρου βλέποντας την μητέρα του σε έτσι κατάσταση αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία για να περάσει το δικό του μήνυμα, μέσα από τα μάτια των ίδιων των μαθητών.  

Η ιδέα του 16χρονου μαθητή είχε μεγάλη ανταπόκριση και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αποφασίστηκε η οργάνωση βιωματικών Ημερίδων και διαγωνισμού με θέμα «Η αναπηρία μέσα από τα μάτια των παιδιών», που τελούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού.
 
Ο Φώτης Χριστοφόρου ανάφερε στο ΚΥΠΕ πως στόχος είναι τα πορίσματα των βιωματικών Ημερίδων και του διαγωνισμού να αξιοποιηθούν από όλα τα σχολεία και όλες τις αρμόδιες Αρχές, τόσο φέτος αλλά και τα χρόνια τα επόμενα, δημιουργώντας τη σωστή κουλτούρα και των σεβασμό απέναντι στα άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αναπηρίας.  

Ήδη η συμμετοχή των σχολείων είναι εντυπωσιακή, αφού 14 σχολεία έχουν δηλώσει συμμετοχή με τέσσερις μαθητές το κάθε σχολείο με την συνοδεία ενός εκπαιδευτικού. Οι τέσσερις βιωματικές Ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, στις 6,14 και 22 Φεβρουαρίου καθώς επίσης και στις 2 Μαρτίου.

Στην 3η Ημερίδα οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μια βόλτα στους δρόμους της Λεμεσού με αναπηρικά καθίσματα. Η συμμετοχή τους αυτή θα βιντεοσκοπηθεί και να δουν και η ίδιοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με πρόβλημα την αναπηρία.

Τόσο οι τέσσερις βιωματικές Ημερίδες όσο και η τελετή λήξης στις 4 Απριλίου, είναι ανοικτές στο κοινό με είσοδο 5 ευρώ, με τα έσοδα να διατίθενται για την κάλυψη των εξόδων, ενώ τυχών πλεόνασμα θα δοθεί σε εθελοντικές οργανώσεις.
 
Την όλη προσπάθεια χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως "γίνεται μια τεράστια επένδυση στη νέα γενιά να αντιληφθούν πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ανάπηρα άτομα, αφού οι ίδιοι νιώσουν αυτήν την εμπειρία μέσα από βιωματικά εργαστήρια".

Επίσης πρόσθεσε ότι ένας από τους στόχους του Δήμου είναι να γίνει η Λεμεσός μια πλήρως προσβάσιμη  πόλη για τα άτομα αυτά. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top