ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το πήρε πάνω του ο Υπουργός - Ζήτησε να ενημερωθεί για την υπάλληλο του Πρωτοκολλητείου Λεμεσού - Εξετάζει το θέμα διαθεσιμότητας

Το πήρε πάνω του ο Υπουργός -  Ζήτησε να ενημερωθεί για την υπάλληλο του Πρωτοκολλητείου Λεμεσού - Εξετάζει το θέμα διαθεσιμότητας

Το ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα η υπάλληλος του Πρωτοκολλητείου Λεμεσού, Λ.Θ., που αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών για παραποίηση δικαστικών εγγράφων και καταστροφή φακέλου υπόθεσης, φαντάζει πλέον πολύ πιθανόν.

Του Φάνη Μακρίδη

Κι αυτό γιατί το θέμα της εν λόγω γραμματειακής λειτουργού, που είναι στη δικαιοδοσία του υπουργού Οικονομικών, εξετάζεται με τη δέουσα σοβαρότητα.

Συνεργάτης του Χάρη Γεωργιάδη ενημέρωσε επίσημα το ThemaOnline την Τρίτη (31/01) το απόγευμα, ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη ζητήσει από τους συνεργάτες του να ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση.

Καθίσταται σαφές πως αν ο υπουργός κρίνει ότι με την διατήρηση της εν λόγω γραμματειακής λειτουργού στη θέση της ενόσω βρίσκεται δικαστική διαδικασία σε βάρος της, πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, τότε θα προχωρήσει σε εισήγηση στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας προκειμένου η Λ.Θ. να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Το άρθρο 85 του Περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου είναι σαφές πάντως. Σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Αν διαταχθεί έρευνα πειθαρχικού παραπτώματος εναντίον κάποιου υπαλλήλου ή με την έναρξη αστυνομικής έρευνας με σκοπό την ποινική δίωξη εναντίον του, η Επιτροπή μπορεί, αν το δημόσιο συμφέρον το απαιτεί να θέσει σε διαθεσιμότητα τον υπάλληλο κατά τη διάρκεια της έρευνας. Νοείται ότι η διάρκεια της διαθεσιμότητας στην οποία τίθεται ο υπάλληλος κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν μπορεί να υπερβεί τους τρεις μήνες, μπορέι όμως να παραταθεί αν συντρέχει σοβαρός λόγος, για άλλους τρεις μήνες».

Σε άλλο σημείο αναφέρονται τα ακόλουθα: «Αν μετά το τέλος της έρευνας αποφασιστεί η ποινική ή η πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου, η Επιτροπή μπορεί, αν το δημόσιο συμφέρον το απαιτεί, να θέσει σε διαθεσιμότητα τον υπάλληλο μέχρι την τελική συμπλήρωση της υπόθεσης».
Στην προκειμένη, έχουμε δίκη σε βάρος υπαλλήλου. Δεν μιλάμε πλέον για εισήγηση ποινικής δίωξης, αλλά για δικαστική διαδικασία.

Πάντως, η διατήρηση της Λ.Θ. στη θέση της στο Πρωτοκολλητείο, τη στιγμή που δικάζεται για «μαγειρέματα» που κατηγορείται ότι έκανε, σχολιάζεται δυσμενώς από τον δικαστικό κόσμο της Κύπρου.

Θυμίζουμε ότι την όλη υπόθεση απεκάλυψε το ThemaOnline τον Ιανουάριο του 2016.

Το χρονικό των αποκαλύψεων του ThemaOnline:

Το Ανώτατο για την Λ.Θ. του Πρωτοκολλητείου – «Θα αποφασίσει αποκλειστικά ο Χάρης αν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα»

Αρνείται ο κ. Νικολάτος να την θέσει σε διαθεσιμότητα - Δικάζεται για «μαγειρέματα» στο Πρωτοκολλητείο και παραμένει εκεί! – ΕΓΓΡΑΦA

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Από το γραφείο της στο Επ. Δικ. Λεμεσού, θα πηγαίνει στην αίθουσα του ποινικού ως κατηγορούμενη!

Έπαιζε με τη νοημοσύνη δημοσιογράφου και του έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα η Αρχιπρωτοκολλητής, Ειρήνη Χριστοδούλου

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΤΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Το ΤΑΕ εισηγείται ποινική δίωξή της, αλλά ο Κάστανος «κρύβεται»

Επιστολή-καταγγελία στη Ν. Υπηρεσία με σαφείς αιχμές κατά του ΤΑΕ Λεμεσού – «Ξεκάθαρη εισήγηση από Σωτηριάδη» - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Πρωτοκολλητείου Λεμεσού - Επανήλθε στο πόστο της μια εκ των υπόπτων για παραποίηση εγγράφων

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έδωσαν στον «γνωστό» δικηγόρο 900 ευρώ για διάταγμα, αλλά αν το είδατε εσείς…

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Δικηγορική απάτη με συνενοχή υπαλλήλου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού!

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top