ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικα παιδιά οι περισσότεροι από τους προσφυγές που έφτασαν στην Τυλληρία – Τρεις άντρες φόρεσαν χειροπέδες

Ανήλικα παιδιά οι περισσότεροι από τους προσφυγές που έφτασαν στην Τυλληρία – Τρεις άντρες φόρεσαν χειροπέδες

Παιδιά κάτω των 17 ετών είναι η πλειοψηφία των μεταναστών που έφθασαν χθες βράδυ με σκάφος στον Κάτω Πύργο, “σε άθλια κατάσταση, ταλαιπωρημένοι και βρεγμένοι”, σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.

Οι 93 μετανάστες είναι συριακής καταγωγής. Οι 34 είναι άντρες, οι 17 γυναίκες και 42 παιδιά.

Μετά την άφιξη τους με το πλοιάριο, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους, παραλήφθηκαν από την Πολιτική Αμυνα και την Αστυνομία και ακολούθως μεταφέρθηκαν στο υγειονομικό κέντρο του Κάτω Πύργου, όπου έτυχαν περίθαλψης, ενώ αναμενόταν η μεταφορά τους στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.

“Οι 93 μετανάστες, που είναι συριακής καταγωγής, εντοπίστηκαν σε μια άθλια κατάσταση, ταλαιπωρημένοι και βρεγμένοι”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Αφίχθηκαν με σκάφος το βράδυ Της Παρασκευής 03/02 στην περιοχή του Κάτω Πύργου και εντοπίστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, καθώς σε άμεση κινητοποίηση είχαν τεθεί οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από πληροφορία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κορμακίτη και κατευθυνόταν προς τον Πύργο Τηλλυρίας. Ακολούθως μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς.

Με αφορμή τη νέα άφιξη μεταναστών χθες βράδυ, ο κ. Κλεάνθους είπε πως η γεωγραφική θέση του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ευνοεί την εισροή μεταναστών στην περιοχή, σημειώνοντας πως επείγει να γίνει σωστή επάνδρωση του σταθμού της Λιμενικής Αστυνομίας στον Κάτω Πύργο, αλλά και να δημιουργηθεί ένας σωστός χώρος φιλοξενίας και υποδοχής αυτών των ανθρώπων, εκτός του Νοσοκομείου.

Την Παρασκευή 03/02 είπε, δημιουργήθηκε συνωστισμός στο υγειονομικό κέντρο.

Να σημειώσουμε πως από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι 43χρονος και 32χρονος  ήταν απαγορευμένοι μετανάστες, ενώ σε 50χρονο η είσοδος στη Δημοκρατία ήταν απαγορευμένη και συνελήφθηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων

Από ΚΥΠΕ 

​*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top