ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διοικητικό Δικαστήριο: Μερικώς δεκτές οι προσφυγές Μπουλούτα και Κουννή κατά απόφασης της ΕΚΚ

Διοικητικό Δικαστήριο: Μερικώς δεκτές οι προσφυγές Μπουλούτα και Κουννή κατά απόφασης της ΕΚΚ

Το Διοικητικό Δικαστήριο έκανε δεκτές μερικώς τις προσφυγές των Ευθύμιου Μπουλούτα και Παναγιώτη Κουννή κατά της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου(ΕΚΚ) ημερομηνίας 28.4.2014 με την οποία τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους €705.000,00 και €430.000,00 αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την επίδικη απόφασή της έκρινε ότι οι Μπουλούτας και Κουννής παραβίασαν (α) το άρθρο 40(1) του Νόμου 190(Ι)/2007, σε σχέση με δηλώσεις τους στις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις για την περίοδο από 1.1.2010 μέχρι 30.6.2010 και στην ετήσια οικονομική κατάσταση για το έτος 2010, της εταιρείας “Marfin Popular Bank Co Limited” λόγω του ότι με τις δηλώσεις τους παρέχονταν παραπλανητικές πληροφορίες και (β) το άρθρο 20(4) του Νόμου 114(Ι)/2005, λόγω του ότι οι υπέγραψαν τέσσερα Ενημερωτικά Δελτία, ημερομηνίας 28.5.2010, 1.9.2010, 21.12.2010 και 19.5.2011, χωρίς να έχουν προηγουμένως διασφαλίσει την ακρίβεια, πληρότητα, σαφήνεια και επικαιρότητα του περιεχομένου τους, ως είχαν ευθύνη υπό την ιδιότητά τους ως Διοικητικοί Σύμβουλοι της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι οι Μπουλούτας και Κουννής είναι κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση εναντίον της πρώην Λαϊκής τράπεζας και άλλων δύο υψηλόβαθμων στελεχών της(Μάρκος Φόρος και Νεοκλής Λυσάνδρου) και αντιμετωπίζουν τέσσερις συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας για καταδολίευση, της χειραγώγησης της αγοράς, των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και της τήρησης ψευδών λογαριασμών.

Με τις αιτήσεις-προσφυγές τους στο Διοικητικό Δικαστήριο, Μπουλούτας και Κουννής αξιώνουν τα ακόλουθα:

«Α. Διάταγμα του Δικαστηρίου με το οποίο να διατάσσεται η Επιτροπή όπως θέσει τους διοικητικούς φακέλους που διατηρεί και οι οποίοι αφορούν την έγκριση των Ενημερωτικών Δελτίων ημερομηνίας 28.5.2010, 1.9.2010, 21.12.2010 και 19.5.2011, σε σχέση με τα οποία επιβλήθηκαν τα επίδικα στη προσφυγή πρόστιμα, διαθέσιμους προς επιθεώρηση από τον Αιτητή και ή τους δικηγόρους του και όπως παρουσιάσουν και καταθέσουν αυτούς ενώπιον του Δικαστηρίου.

Β. Άδεια και ή Διάταγμα του Δικαστηρίου με το οποίο να επιτρέπεται στον Αιτητή ή και εξουσιοδοτημένο από αυτό πρόσωπο ή και εκ των δικηγόρων του όπως καταχωρήσει ένορκη δήλωση προς απόδειξη και ή παρουσίαση και ή επεξήγηση της ακόλουθης μαρτυρίας, ως λεπτομερώς περιγράφεται στην ένορκη δήλωση που συνοδεύει την αίτηση:

(α) Αντίγραφο άρθρου της Εφημερίδας Αλήθεια ημερ. 26.1.2014 με τίτλο «Ξεκίνησαν νέες έρευνες για τη Λαϊκή»,

(β) Εσωτερικό Σημείωμα του κ Σεραφείμ Κωνσταντινίδη προς τον κ Φώτιο Καρατζένη αναφορικά με τη συνομιλία με τον συντάκτη του αναφερόμενου στο (α) πιο πάνω άρθρου.

(γ) Ένορκη δήλωση ημερ. 19.8.2014 του συντάκτη του αναφερόμενου στο (α) πιο πάνω άρθρου.

(δ) Υπεράσπιση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  στο πλαίσιο αστικής αγωγής κατόχου αξιογράφων ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

(ε) Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής για το 2008.

(στ) Αλληλογραφία της Λαϊκής Τράπεζας ή και της CLR (Financial Services) εκ μέρους της Λαϊκής Τράπεζας με την Καθ’ ης η αίτηση αναφορικά με τα σχέδια ενημερωτικού δελτίου του Ταμείου Προνοίας της Τράπεζας που κατέληξε να δημοσιευτεί ως ενημερωτικό δελτίο ημερ. 1.9.2010 και οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο περιλαμβανομένης και της αντίστοιχης ως άνω αλληλογραφίας αναφορικά με τα σχέδια ενημερωτικών της Τράπεζας που κατέληξαν να δημοσιευθούν ως ενημερωτικά δελτία την 28.5.2010, 21.12.2010 και 19.5.2011 που θα προκύψουν από την επιθεώρηση του διοικητικού φακέλου σύμφωνα με το Αιτητικό Α.».

Το Διοικητικό Δικαστήριο αναφέρει στην απόφαση του ότι οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μερικώς.

Συγκεκριμένα, γίνονται δεκτές ως προς τα αιτητικά Β(α), (γ), (δ) και (ε). Αναφορικά με το αιτητικό Α, εκδίδεται διάταγμα, με το οποίο επιτρέπεται στους δικηγόρους των αιτητών όπως, εντός τριάντα ημερών από την έκδοση του διατάγματος, επιθεωρήσουν τους διοικητικούς φακέλους που διατηρεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μόνον αναφορικά και/ή στο βαθμό που αυτοί αφορούν στην έγκριση των Ενημερωτικών Δελτίων ημερομηνίας 28.5.2010, 1.9.2010, 21.12.2010 και 19.5.2011.

Ως προς το αίτημα της κατάθεσης των εν λόγω φακέλων στο Δικαστήριο, αυτό θα αποφασιστεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο, όταν η υπόθεση ολοκληρωθεί σε σχέση με τις κυρίως αιτήσεις.

Τέλος, το αιτητικό Β(στ) της αίτησης, επιτυγχάνει μερικώς, και εκδίδεται διάταγμα, με το οποίο επιτρέπεται η προσαγωγή ως μαρτυρίας της συγκεκριμένης αλληλογραφίας της Τράπεζας ή και της Marfin CLR (Financial Services) Ltd με την Επιτροπη αναφορικά με τα σχέδια ενημερωτικού δελτίου του Ταμείου Προνοίας της Τράπεζας που κατέληξε να δημοσιευτεί ως Ενημερωτικό Δελτίο 1.9.2010 και όπως η εν λόγω αλληλογραφία περιέχεται στο Τεκμήριο Β των ενόρκων δηλώσεων που συνοδεύουν τις αιτήσεις των αιτητών.

Το υπόλοιπο μέρος του εν λόγω αιτητικού Β(στ), καθώς και το αιτητικό Β(β) των αιτήσεων δεν γίνονται αποδεκτά και απορρίπτονται, καταλήγει το Δικαστήριο με την απόφαση του.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top