ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Xριστοδουλίδης: Να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή στο πλαίσιο μιας λύσης του Κυπριακού

Xριστοδουλίδης:  Να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή στο πλαίσιο μιας λύσης του Κυπριακού

Είναι σημαντικό ότι η βρετανική Κυβέρνηση αναγνωρίζει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως παροχέα ασφάλειας στην περιοχή, και αυτός ο ρόλος θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης λύσης του Κυπριακού, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ύστερα από τη συνάντηση του Βρετανού ΥΠΑΜ Μάικλ Φάλον με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς επίσης οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου και οι αναμενόμενες διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την ΕΕ, μέσα στο πλαίσιο της απόφασης για έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Παράλληλα σημείωσε το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Βρετανού Υπουργού `Αμυνας στην Κύπρο.

Ανέφερε πως ο κ. Φάλον γνωρίζει πάρα πολύ καλά το Κυπριακό και πρόσθεσε πως “είναι σημαντικό ότι η βρετανική Κυβέρνηση αναγνωρίζει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή, και είναι σημαντικό ότι ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή ως παροχέα ασφάλειας θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης λύσης του Κυπριακού”.

Ερωτηθείς τί σημαίνει η αναβάθμιση του ρόλου της Κύπρου στην περιοχή στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού και εάν σημαίνει ότι θα έχουμε στρατό και το νησί δεν θα είναι αποστρατικοποιημένο, ο Εκπρόσωπος είπε πως σημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο της στην περιοχή.

“Και για να μπορεί να τον διαδραματίσει θα πρέπει να είναι ένα απόλυτα κυρίαρχο κράτος, και μέσα σε αυτό πλαίσιο να μπορεί να ενισχύει και να ενδυναμώνει τις σχέσεις της με όλα τα γειτονικά κράτη, κάτι που υπάρχει σήμερα, ως το κράτος που διατηρεί άριστες σχέσεις με τα γειτονικά κράτη, ένα κράτος το οποίο συνεργάζεται με όλα τα γειτονικά κράτη, και αυτός ο ρόλος θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού”, πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως “αυτός ο ρόλος θα μπορεί να διασφαλιστεί, θα μπορεί να ενισχυθεί μέσα από την ύπαρξη όλων των αναγκαίων υποδομών και ως κράτος μέλος της ΕΕ”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top