ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφίστηκε τον νόμο για τις Παγκύπριες εξετάσεις - Παρουσία Πύρρου Δήμα!

Ψηφίστηκε τον νόμο για τις Παγκύπριες εξετάσεις - Παρουσία Πύρρου Δήμα!

Η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μακρά συζήτηση, ψήφισε σε νόμο το νομοσχέδιο για τις Παγκύπριες Εξετάσεις και ενέκρινε τους κανονισμούς λειτουργίας των δημοσίων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης αφού προηγουμένως υπερψήφισε μία τροπολογία του ΑΚΕΛ, μία του ΕΛΑΜ και 6 τροπολογίες των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, Αλληλεγγύης, Συμμαχία Πολιτών.

Κατά τη συζήτηση και την ψηφοφορία στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής παρίστατο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Κατά την έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής στην αίθουσα παρέστησαν τα μέλη της αντιπροσωπείας της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο βρετανικό Κοινοβούλιο, βουλευτές, Sir Roger Gale (Πρόεδρος της Ομάδας), David Burrows (Αντιπρόεδρος), Theresa Villiers,  Steven Hepburn, Mathew Offord και Stephen Paterson, καθώς και τη Βαρόνη Massey, από τη Βουλή των Λόρδων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, προσφωνώντας τους Βρετανούς Βουλευτές, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού Κοινοβουλίου και του κυπριακού λαού για τη στήριξη που παρέχουν στα δίκαια του κυπριακού αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή. Εξέφρασε επίσης την προσδοκία ότι θα ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο κοινοβουλίων ακόμα περισσότερο.

Κατά την έναρξη της συνεδρίας στην αίθουσα της Ολομέλειας παρών ήταν και ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας που βρίσκεται στην Κύπρο.

Στην ημερήσια διάταξη ήταν και το εναρμονιστικό νομοσχέδιο και οι κανονισμοί για τον έλεγχο του καπνίσματος, που μετά από συζήτηση επί σχετικού αιτήματος του ΔΗΣΥ, αναβλήθηκε η συζήτηση επί της ουσίας και η ψηφοφορία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top