ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Άγριος ξυλοδαρμός αξιωματικού από στρατιώτες της Ε.Φ – Μπάχαλο με την υπόθεση

ΚΥΠΡΟΣ: Άγριος ξυλοδαρμός αξιωματικού από στρατιώτες της Ε.Φ – Μπάχαλο με την υπόθεση

O αξιωματικός, από το 1999 που ονομάστηκε ανθυπολοχαγός πεζικού μέχρι και το 2004, εξελισσόταν χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς και το 2002 προήχθη κανονικά στον βαθμό υπολοχαγού και το 2008 του λοχαγού.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αξιωματικός, σύμφωνα με τον «Πολίτη», τον Μάρτιο του 2004 ενώ εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας, υπέστη ξυλοδαρμό από στρατιώτες της μονάδας του, με αποτέλεσμα μετά από εξέταση από ψυχίατρο να παραπεμφθεί σε ιατροσυμβούλιο το οποίο διέγνωσε μετατραυματική διαταραχή.

Ο αξιωματικός εξετάστηκε ακόμα δύο φορές από ιατροσυμβούλια τα οποία έκριναν ότι ήταν ικανός να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντά του.

Μια άλλη διάγνωση το 2008, η τρίτη σε σειρά εξέταση από ιατροσυμβούλιο, τον χαρακτήρισε ανίκανο για να ασκεί τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και έτσι απολύθηκε από την ΕΦ τον Ιούλιο του 2008.

Ο αξιωματικός, προσπάθησε μέσω της οδού της δικαιοσύνης ώστε να επανέλθει στα καθήκοντά του, κάτι που έγινε το 2012.

Το 2013, εξετάστηκε εκ νέου από ψυχίατρο, όπου δεν διαπιστώθηκαν αξιόλογα ψυχοπαθολογικά στοιχεία, ενώ κατά την ίδια περίοδο αλλά και το 2013, αξιολογήθηκε από την υπηρεσία, με βαθμολογίες «άριστος» και «πολύ καλός».

Το Διοικητικό Δικαστήριο, με απόφασή του, ακύρωσε τις αποφάσεις των Συμβουλίων Κρίσεων και Επανακρίσεων αξιωματικών της ΕΦ, με τις οποίες ο λοχαγός είχε κριθεί ως προκτέος κατ’ αρχαιότητα και όχι κατ’ επιλογή, στη βάση των χαμηλών βαθμολογιών κατά την αξιολόγησή του.

Ωστόσο, ο ξυλοδαρμός που υπέστη ο αξιωματικός, του δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα τα οποία με τη σειρά τους προκάλεσαν σημαντικές αναταράξεις και περιπλοκές στην στρατιωτική του καριέρα, μέχρι και σήμερα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top