ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ - 15.000 δρομείς από 55 χώρες

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ - 15.000 δρομείς από 55 χώρες

Οι λεπτομέρειες για την πορεία των προετοιμασιών του 11ου Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος φέτος για πρώτη φορά θα έχει διήμερη διάρκεια, καθώς θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου, στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, δόθηκαν σήμερα στην καθιερωμένη δημοσιογραφική διάσκεψη της διοργάνωσης, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν 15.000 δρομείς από 55 χώρες, σε σχέση με 13.000 δρομείς που έλαβαν μέρος πέρσι.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΓΣΟ Νεοκλής Θωμά είπε ότι η ιδέα του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ προέκυψε μέσα από την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και την Λεμεσό.

Όπως είπε, πριν 12 περίπου χρόνια έξω από το Μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού, κάτω από μια ανοιξιάτικη πρωινή νεροποντή, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής ενός Μαραθωνίου της ΚΟΕΑΣ, γεννήθηκε η ιδέα της διοργάνωσης του Διεθνούς Μαραθωνίου της Λεμεσού ΓΣΟ.

«Έχοντας πλήρη γνώση για το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάναμε τολμήσαμε. Για να πετύχεις κάτι πρέπει να το τολμήσεις. Πιστέψαμε σε αυτό που ονειρευτήκαμε γιατί γνωρίζαμε ότι η υλοποίηση και η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης θα είχε τεράστια προβολή και ωφελιμότητα για το σύλλογο μας αλλά περισσότερο για την πόλη της Λεμεσού και τον τουρισμό μας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του αρχαιότερου γυμναστικού συλλόγου της Κύπρου, μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή στον αγώνα, είπε ότι ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη και τη δόξα του μεγάλου μαραθωνοδρόμου του ΓΣΟ, Στέλιου Κυριακίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του.

«Οι δεσμοί του Κυριακίδη με τον ΓΣΟ ήταν άρρηκτοι και γι αυτό αρνήθηκε να ενταχθεί σε σύλλογο της Ελλάδας», υπογράμμισε.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατοχύρωσαν παγκόσμια στην AIMS τον αγώνα ως Limassol Marathon GSO και πέτυχαν την αναγνώριση της διαδρομής από την IAAF.

«Είναι ο μόνος αναγνωρισμένος και μετρήσιμος μαραθώνιος της Κύπρου που εντάχθηκε στο καλεντάρι και γίνεται με τους κανονισμούς της ΚΟΕΑΣ και της IAA. Ο Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία συμμετοχών σε τόσα λίγα χρόνια. Χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, δρομείς από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε αυτή τη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της Κύπρου, που κάθε χρόνο παρουσιάζεται με νέα δεδομένα, καταγράφοντας μεγαλύτερη επιτυχία», σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, στο δικό του χαιρετισμό είπε πως είναι βαθιά η εκτίμησή του Δήμου προς τους συνδιοργανωτές αυτού του θεσμού, ο οποίος έχει καταστεί θεσμός παγκόσμιας ακτινοβολίας.

«Είναι ένας θεσμός που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλους ανάλογους θεσμούς πολύ μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων σε άλλες χώρες. Αναμένεται ότι φέτος θα συμμετάσχουν πέραν των 15.000 αθλητών, άρα και μόνο οι αριθμοί αυτοί-για μια χώρα όπως η Κύπρος- είναι εκπληκτικοί. Κατά αναλογία πληθυσμού, ίσως ο θεσμός αυτός να είναι ο πιο μεγάλος σε όλο τον κόσμο. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τον αγώνα κάθε χρόνο να μεγαλώνει, καθώς τέτοιοι θεσμοί μπορούν να προσφέρουν οφέλη τεράστιας σημασίας», συμπλήρωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ανδρέας Κ. Στυλιανού, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για τη CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλύπτει την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων στον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ.

Για τον αγώνα σημείωσε πως στηρίζουν με συνέπεια ένα μεγάλο και καταξιωμένο αθλητικό γεγονός με διεθνή αναγνώριση.

«Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τις χιλιάδες συμμετοχές Κυπρίων και ξένων δρομέων που θα λάβουν μέρος. Η διοργάνωση κάθε χρόνο βάζει και πιο ψηλά τον πήχη, δημιουργώντας ένα ισχυρό πόλο έλξης, αθλητικής ενέργειας και προβάλλοντας την εικόνα της Κύπρου και της Λεμεσού», πρόσθεσε και προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και να ζήσουν την ξεχωριστή εμπειρία του 11ου Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΠΑΠ Κύπρου Χρίστος Χρίστου, στο δικό του χαιρετισμό τόνισε τη διεθνή προβολή της Κύπρου μέσω της διοργάνωσης, αλλά και την κοινωνική προσφορά του Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ.

«Ο αθλητισμός διαχρονικά ασκεί θετική επίδραση στον άνθρωπο γιατί του εξασφαλίζει ποιοτική ζωή με στάση και συμπεριφορές που συμβάλλουν στη διαμόρφωση υγιούς χαρακτήρα και τον βοηθούν να ενεργεί στην κοινωνία ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Θα επιδιώξουμε να εγγραφούν ως δότες όλοι οι συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο με την προσδοκία το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα να εμπλουτίσει το αρχείο των δοτών μυελού των οστών προς όφελος των συνανθρώπων μας», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Σπύρου, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι φέτος έχουν κάποιες αλλαγές με πρώτη την επέκταση της διοργάνωσης σε δύο ημέρες.

«Αυτό έγινε αφενός για λόγους ασφάλειας, καθώς 15.000 δρομείς για το χώρο του Μόλου είναι πάρα πολλοί, αφετέρου η καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων μας και η αναβάθμιση της εμπειρίας των δρομέων στον Μαραθώνιο. Με το τέλος της περσινής διοργάνωσης ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια ανατροφοδότησης (Feedback Campaign) από αθλητές και συνεργάτες μας στο εξωτερικό, μέσα από την οποία προέκυψαν οι αναβαθμίσεις. Θα υπάρξουν βραβεύσεις ανά ηλικιακή κατηγορία, ενώ η εκκίνηση των αγωνιστικών δρόμων μεταφέρθηκε στις 7πμ ώστε οι δρομείς να έχουν καλύτερη απόδοση λόγω ευνοϊκότερης θερμοκρασίας. Η πρωινή έναρξη θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της πόλης που προκαλείται από το κλείσιμο των δρόμων», ανέφερε.

Όπως είπε, ακολουθούν τα στάνταρ των καλύτερων μαραθωνίων του κόσμου, ενώ στάθηκε στην αποστολή των πακέτων δρομέων σε επιλεγμένα καταστήματα GAP Akis Express σε όλη την Κύπρο και την προσφορά μιλίων στο σχέδιο ανταμοιβής Miles & Bonus της Aegean Airlines.

Σημείωσε ότι οι εγγραφές κινούνται πολύ ενθαρρυντικά.

«Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες έχουν σκοπό την ενημέρωση του κυπριακού αθλητισμού για τα καλά του αθλητισμού και της υγιεινής ζωής αλλά και την αναβάθμιση του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ σε μια πολυεπίπεδη εκδήλωση, η οποία θα βάλει την Λεμεσό και την Κύπρο στο χάρτη των διεθνών προορισμών για τρέξιμο και άθληση», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι την Παρασκευή 17 Μαρτίου σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου και την υποστήριξη του ΤΕΠΑΚ θα διεξαχθεί το πρώτο φόρουμ για το δρομικό κίνημα στην Κύπρο.

Η εκδήλωση, συνέχισε, θα λάβει μέρος στο αμφιθέατρο του ΤΕΠΑΚ, όπου θα ακουστούν απόψεις και ιστορίες από το χώρο του αθλητισμού και του τρεξίματος από διεθνείς προσωπικότητες του χώρου.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του Μαραθωνίου Λεμεσού, ο κ. Σπύρου ανέφερε ότι το Σάββατο, 18 Μαρτίου θα γίνουν ο Εταιρικός Δρόμος 5χλμ και η Andrey & Julia Dashin`s Foundation Youth Race, ενώ την Κυριακή, 19 Μαρτίου θα διεξαχθούν ο Ατομικός Δρόμος 5χλμ, τα 10χλμ, ο Ημιμαραθώνιος και ο Μαραθώνιος.

Όπως είπε, η εκκίνηση θα δοθεί στις 7:00 και φέτος η διοργάνωση στηρίζει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, με εισφορές στην ιστοσελίδα www.karaiskakio.org.cy ή μέσω SMS. Συμμετέχοντες (και όχι μόνο) μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών με την καινοτομική μέθοδο swab, όπου το δείγμα συλλέγεται με το σάλιο σε μια εξαιρετικά απλή διαδικασία.

Σε παρέμβαση ο κ. Θεοδόσης Θεοδοσίου, Chief Commercial Officer της PrimeTel η οποία είναι Χρυσός Χορηγός του αγώνα και ονομαστικός χορηγός στον εταιρικό δρόμο 5χλμ, ο οποίος έχει και τη μεγαλύτερη συμμετοχή, είπε πως «η Primetel στηρίζει τον αθλητισμό γενικότερα και θέλει μέσω αυτής της διοργάνωσης να υποστηρίξει τις αξίες της προσπάθειας και της συμμετοχής».

Κάλεσε, τέλος, όλο τον κόσμο να έρθει να τρέξει μαζί τους και να συμμετέχει σε αυτή την όμορφη γιορτή.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Media Lunch που παρέθεσε στο εστιατόριο «Dionysus Mansion», στη Λεμεσό η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, Χορηγός Ασφάλειας και Υγείας του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, της Οργανωτικής Επιτροπής αλλά και των χορηγών της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στην Κύπρο.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top