ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: H καθιστική εργασία βλάπτει την καρδιά και την περιφέρεια μέσης

Έρευνα: H καθιστική εργασία βλάπτει την καρδιά και την περιφέρεια μέσης

Η έρευνα δείχνει πως, η περίμετρος της μέσης αυξάνεται κατά δύο εκατοστά, και ο κίνδυνος των καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 0,2%, για κάθε επιπλέον ώρα που κάθεστε στο γραφείο σας αφότου έχετε ήδη συμπληρώσει πεντάωρο

Aν η εργασία σας είναι καθιστική, τότε διατρέχετε δύο κινδύνους: 1ον :να αποκτήσετε «σωσίβιο» στη μέση και 2ον να νοσήσετε από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Για να αποφύγετε τους δύο αυτούς κινδύνους,  αφού δεν μπορείτε να μην πάτε στη δουλειά, μπορείτε να κάνετε τα εξής: να περπατάτε - αν έχετε το κουράγιο, το χρόνο και την διάθεση τουλάχιστον 11, 2 χιλιόμετρα την ημέρα ή να είστε επτά ώρες την ημέρα όρθιοι.

   Οι ερευνητές μελέτησαν την υγεία 111 ταχυδρομικών υπαλλήλων. Πενήντα πέντε από αυτούς ήταν υπάλληλοι γραφείου και 56 έκαναν παραδόσεις επιστολών.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, όσοι έκαναν δουλειά γραφείου, είχαν μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης - 97 εκατοστά - σε σύγκριση με τους άλλους- 94 εκατοστά.

Όσοι έκαναν καθιστική εργασία, διέτρεχαν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Η έρευνα δείχνει  πως, η περίμετρος της μέσης αυξάνεται κατά δύο εκατοστά, και ο κίνδυνος των καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 0,2%, για κάθε επιπλέον ώρα που κάθεστε στο γραφείο σας αφότου έχετε ήδη συμπληρώσει πεντάωρο.

Ο καθηγητής Γουίλιαμ Τίκμπε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε χαρακτηριστικά: 

  «Όσο μεγαλύτερο χρόνο αφιερώνουμε στη καρέκλα του γραφείου, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουμε να έχουμε μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης, υψηλότερα τριγλυκερίδια (λίπη στο αίμα), και υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων».

Απο Protothema.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top