ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Απάτη Τράπεζας – Αδελφός της Μαρίας Σολομωνίδου και πρώην στέλεχος Κυπριακής ομάδας ο ένας εκ των υπόπτων

ΛΕΜΕΣΟΣ: Απάτη Τράπεζας – Αδελφός της Μαρίας Σολομωνίδου και πρώην στέλεχος Κυπριακής ομάδας ο ένας εκ των υπόπτων

Αδελφός της Μαρίας Σολομωνίδου, της πρώην στενής συνεργάτιδας του Σάββα Βέργα όταν ήταν Δήμαρχος, είναι ο ένας εκ των υπόπτων στην υπόθεση του δανείου με πλαστά έγγραφα.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Πρόκειται για τον 45χρονο επιχειρηματία Μιχάλη Σολομωνίδη ο οποίος φέρετε να είναι ύποπτος στην εν λόγω υπόθεση των πλαστών εγγράφων. Ο Σολομωνίδης ασχολείται με τις κατασκευές και τα ναυτιλιακά σε Πάφο και Λεμεσό ενώ παλιότερα είχε ασχοληθεί και με το Κυπριακό Ποδόσφαιρο ως παράγοντας της Α.Ε Πάφου.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα μας δημοσιεύματα, ο 45χρονος είχε απευθυνθεί τον Μάρτιο του 2016 στη συγκεκριμένη τράπεζα για άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού εκ μέρους εταιρείας που δραστηριοποιείται στον ναυτιλιακό τομέα και στην οποία παρουσιάζεται βασικός μέτοχος η 41χρονη, ενώ ακολούθως αιτήθηκε δάνειο ύψους 950 χιλιάδων ευρώ.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών για εξασφάλιση του δανείου, η τράπεζα ζήτησε και έλαβε από τον 45χρονο ύποπτο καταστάσεις λογαριασμών της εταιρείας που διατηρεί σε άλλη τράπεζα και οι οποίες παρουσίαζαν εύρωστη οικονομική κατάσταση που επέτρεπε την έγκριση δανείου 650 χιλιάδες ευρώ.

Τα συμβόλαια υπέγραψε η 41χρονη ύποπτη, η οποία παρουσιαζόταν ως δικαιούχος και το δάνειο μεταβιβάστηκε στο λογαριασμό της εταιρείας την 1η Ιουλίου 2016, ενώ ακολούθως διαπιστώθηκε πως οι καταστάσεις λογαριασμών που είχαν προσκομιστεί είχαν αλλοιωθεί και δικαιούχος παρουσιαζόταν πλέον ο 37χρονος ύποπτος.

Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, καταρτισμός πλαστού εγγράφου με σκοπό την καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και εξασφάλιση πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για την γνωστή υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων η οποία αναστάλθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, κατηγορούμενοι ήταν ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η πρώην έκτακτη υπάλληλος του Δήμου, Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της, Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της, Κωνσταντίνος Σύφαντος.

Τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν στον νυν Δήμαρχο και τότε δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ στον Δήμο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, στην τότε αναπληρωτή Δημοτικό Μηχανικό Ανδρούλα Ευθυμίου και στον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο, σχετικά με την υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων της Aristo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής οι τρεις που εξαπάτησαν τράπεζα με πλαστά έγγραφα – Δεν έφεραν ένσταση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η διαδικασία της απόφασης για την τρίτη θανατική ανάκριση, για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από την γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top