ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δίκη Έφης Ηροδότου – Αθανασίου: «Ήταν κρουσμένες... Εκινδύνεψα να χάσω την δουλειά μου για λάθη άλλων...»

Δίκη Έφης Ηροδότου – Αθανασίου: «Ήταν κρουσμένες... Εκινδύνεψα να χάσω την δουλειά μου για λάθη άλλων...»

Εντυπωσίασε με την παρουσία του ο μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της Έφης Ηροδότου, αστυφύλακας Λουκάς Αθανασίου.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Η μαρτυρία του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τη Δευτέρα 06/03 ήταν πολύ πειστική, παρόλο που ο συνήγορος υπεράσπισης Κρις Τριανταφυλλίδης ήταν ιδιαίτερα πιεστικός στην εξεταστή του, αλλά και επίμονος.

Ακόμα και όταν ο αστυφύλακας έγινε ιδιαίτερα έντονος, δεν έδειξε να χάνει τον έλεγχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτηση του κ. Τριανταφυλλίδη για κάποιες φωτογραφίες που δεν συμπεριλήφθηκαν στα τεκμήρια, δήλωσε. « Κ. Δικαστά συγχωρέστε με, να το πω στα κυπριακά: ΄΄Ηταν κρουσμένες και δεν τοποθετήθηκαν. Πάνω στο film ήταν κρουσμένες΄».

Εξάλλου, σε άλλο σημείο είπε: «Στην προηγούμενη δικάσιμο, επειδή έγιναν τόσες ατασθαλίες, όχι από εμένα αλλά από τρίτα πρόσωπα, αμφισβητώ τα όσα έγιναν. Κινδύνεψα να χάσω την δουλειά μου για τα λάθη άλλων».

Να σημειώσουμε ακόμη ότι ο Λουκάς Αθανασίου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν με άμεσες αναφορές, χωρίς χρονοτριβή και γενικά έδωσε την εντύπωση ενός πλήρως αξιόπιστου μάρτυρα.

Η Ηροδότου κατηγορείται για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη συμμόρφωσης σε φώτα τροχαίας, ενώ στους γονείς της, κατηγορίες για κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία – δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Σύμφωνα με μαρτυρία η Έφη Ηροδότου στις 27/12/2007 (04:50 τα ξημερώματα) περνούσε με κόκκινο στη διασταύρωση της οδού «Γρηγόρη Αυξεντίου» με τη λεωφόρο «Σπύρου Κυπριανού», με αποτέλεσμα να προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο. Θύμα της μοιραίας σύγκρουσης ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Η Ηροδότου εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ η δίκη για το δυστύχημα, αποδείχθηκε καλά μαγειρεμένη, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που ζήτησε επανεκδίκαση. Η Ηροδότου είχε διαφύγει στην Ελλάδα με την οικογένειά της και δεν έδινε σημεία ζωής, παρόλο που ήταν Νο1 στην λίστα των καταζητούμενων από τις κυπριακές Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Δίκη Έφης Ηροδότου: «Το θύμα ήταν στην θέση του. Δεν εκινείτο καθόλου» – Αίμα στο χερούλι της πόρτας του αυτοκινήτου -

Δίκη Ηροδότου: Με άλλη διάθεση στο δικαστήριο η κατηγορούμενη – Σφοδρή η σύγκρουση με το μοτοποδήλατο του Αιμίλιου

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top