ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κύπρος: Ποινές φυλάκισης 767 χρόνων για ναρκωτικά - Γίνονται πιο αυστηροί οι δικαστές στις ποινές

Κύπρος: Ποινές φυλάκισης 767 χρόνων για ναρκωτικά - Γίνονται πιο αυστηροί οι δικαστές στις ποινές

Επιβλήθηκαν πέρσι σε 110 άτομα για 89 υποθέσεις. Οι ποινές φυλάκισης που υποβάλλονται στο δικαστήριο γίνονται πιο αυστηρές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Φιλελεύθερο», πιο αυστηρές οι ποινές που υποβάλλονται στα δικαστήρια για υποθέσεις κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών.

Οι δικαστές, βλέποντας το μέγεθος του προβλήματος να μεγαλώνει και τις ποσότητες που εισάγονται στην Κύπρο να αυξάνονται, έχουν ανεβάσει κατά πολύ τις ποινές τις οποίες επιβάλλουν.

Συγκεκριμένα πέρσι, επιβλήθηκαν ποινές οι οποίες φτάνουν συνολικά τα 767 χρόνια φυλάκιση σε 89 υποθέσεις που αφορούσαν 110 άτομα. Κατά μέσο όρο, δηλαδή, επιβλήθηκαν επτά χρόνια φυλάκιση ανά περίπτωση.

Το 2015 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης που έφτασαν τα 668  χρόνια για 1234 υποθέσεις με 141 κατηγορούμενους.

Το 2016 για λιγότερους κατηγορούμενους τα δικαστήρια επέβαλαν αυστηρότερες ποινές, δείγμα του γεγονότος ότι υπάρχει γενική γραμμή για επιβολή μεγαλύτερων ποινών λόγω της έκτασης που έχει λάβει το πρόβλημα της εμπορίας ναρκωτικών στην Κύπρο.

Η επιβολή ψηλότερων ποινών σχετίζεται και με το γεγονός ότι τα δικαστήρια έχουν ενώπιον τους σοβαρότερες υποθέσεις απ΄ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top