Κύπρος: Ποινές φυλάκισης 767 χρόνων για ναρκωτικά - Γίνονται πιο αυστηροί οι δικαστές στις ποινές

Κύπρος: Ποινές φυλάκισης 767 χρόνων για ναρκωτικά - Γίνονται πιο αυστηροί οι δικαστές στις ποινές

Επιβλήθηκαν πέρσι σε 110 άτομα για 89 υποθέσεις. Οι ποινές φυλάκισης που υποβάλλονται στο δικαστήριο γίνονται πιο αυστηρές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Φιλελεύθερο», πιο αυστηρές οι ποινές που υποβάλλονται στα δικαστήρια για υποθέσεις κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών.

Οι δικαστές, βλέποντας το μέγεθος του προβλήματος να μεγαλώνει και τις ποσότητες που εισάγονται στην Κύπρο να αυξάνονται, έχουν ανεβάσει κατά πολύ τις ποινές τις οποίες επιβάλλουν.

Συγκεκριμένα πέρσι, επιβλήθηκαν ποινές οι οποίες φτάνουν συνολικά τα 767 χρόνια φυλάκιση σε 89 υποθέσεις που αφορούσαν 110 άτομα. Κατά μέσο όρο, δηλαδή, επιβλήθηκαν επτά χρόνια φυλάκιση ανά περίπτωση.

Το 2015 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης που έφτασαν τα 668  χρόνια για 1234 υποθέσεις με 141 κατηγορούμενους.

Το 2016 για λιγότερους κατηγορούμενους τα δικαστήρια επέβαλαν αυστηρότερες ποινές, δείγμα του γεγονότος ότι υπάρχει γενική γραμμή για επιβολή μεγαλύτερων ποινών λόγω της έκτασης που έχει λάβει το πρόβλημα της εμπορίας ναρκωτικών στην Κύπρο.

Η επιβολή ψηλότερων ποινών σχετίζεται και με το γεγονός ότι τα δικαστήρια έχουν ενώπιον τους σοβαρότερες υποθέσεις απ΄ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.  

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έγκλημα φρίκης στη Λεμεσό: 19 μαχαιριές, ναρκωτικά και μια σοκαριστική ομολογία

Έγκλημα φρίκης στη Λεμεσό: 19 μαχαιριές, ναρκωτικά και μια σοκαριστική ομολογία

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες γύρω από τη φρικτή δολοφονία του 45χρονου Γιάννη Αργυρού, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας τους, στη Μέσα Γειτονιά Λεμεσού, το πρωί της Κυριακής.

BEST OF TOTHEMAONLINE