ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κώστας Κληρίδης: «Σε καλό δρόμο οι έρευνες για το αποχετευτικό Λευκωσίας και Λάρνακας»

Κώστας Κληρίδης: «Σε καλό δρόμο οι έρευνες για το αποχετευτικό Λευκωσίας και Λάρνακας»

Οι ανακριτικές έρευνες για τις υποθέσεις που αφορούν συμβόλαια για το αποχετευτικό Λευκωσίας και Λάρνακας είναι σε καλό δρόμο και θα επισπευσθούν, τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη ανακριτικό έργο το οποίο μπορεί να πάρει και μήνες, αλλά φαίνεται να υπάρχουν κάποια καλά στοιχεία τα οποία αξιοποιούνται στην πορεία.

Κληθείς στο περιθώριο συνεδρίου με θέμα “Η ζωή και το έργο του Νέαρχου Κληρίδη”, να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 15/3 ότι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/3 σύσκεψη για το θέμα στην Γενική Εισαγγελία, ο κ. Κληρίδης, αφού σημείωσε ότι δεν συνηθίζει να δίνει λεπτομέρειες σχετικά με διεξαγόμενες και εκκρεμούσες ανακρίσεις, είπε ότι έχει δει, “δυστυχώς, να δημοσιεύεται ότι έγινε αυτή η σύσκεψη” και το γεγονός αυτό, όπως είπε, δεν μπορεί να το διαψεύσει.

“Έγινε πράγματι σύσκεψη με τους ανακριτές σχετικά με την πορεία των διεξαγόμενων ανακρίσεων τόσο για τα αποχετευτικά της Λευκωσίας όσο και της Λάρνακας”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “ανασκοπήθηκε η όλη κατάσταση, η πορεία των ερευνών και δόθηκαν σχετικές οδηγίες πως να προχωρήσουν”.

Ερωτηθείς αν η προσπάθεια τώρα είναι να στοιχειοθετηθούν με μαρτυρίες τα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα των λογαριασμών, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “απλώς έγινε ενημερώσει για το τι έγινε μέχρι τώρα, τι αναμένεται να γίνει, κάποια άλλα διαβήματα, κάποια έχουν σχέση με το εξωτερικό και δόθηκαν οι αναγκαίες οδηγίες”.

Κληθείς να πει αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των ερευνών για τα θέματα αυτά, ο κ. Κληρίδης είπε ότι είναι ικανοποιημένος, “ιδιαίτερα, πρόσφατα, έχει παρατηρηθεί κάποια επιτάχυνση των ανακρίσεων”.

Σε ερώτηση κατά πόσον αυτό σημαίνει ότι οι έρευνες θα επισπευσθούν, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “θα επισπευσθούν και είναι σε καλό δρόμο”.

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμη ανακριτικό έργο μέχρι να έρθει η ώρα ολοκλήρωσης των ερευνών, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “υπάρχει ακόμη ανακριτικό έργο το οποίο μπορεί να πάρει και μήνες αλλά εν τω μεταξύ φαίνεται να υπάρχουν κάποια καλά στοιχεία τα οποία αξιοποιούνται στην πορεία”.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Ανδριάνα Νικολάου: «Η δικαίωση θα επέλθει με την σύλληψη αυτών των αδίστακτων δολοφόνων» - Βίντεο

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη

Πόλεμος φατριών: Νέο επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο σήμανε συναγερμό – Αυξημένες περιπολίες από Αστυνομία

«Έτρεχε» η Πυροσβεστική: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λευκωσία - Ξεκίνησε από το ψυγείο



Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο πρώτος από τους μοναχούς που θα προβεί σε κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top