ΚΟΣΜΟΣ

Ανακούφιση στο βελγικό Τύπο για το αποτέλεσμα στην Ολλανδία

Ανακούφιση στο βελγικό Τύπο για το αποτέλεσμα στην Ολλανδία

Οι εκλογές της Τετάρτης στην Ολλανδία μονοπωλούν το ενδιαφέρον των γαλλόφωνων βελγικών εφημερίδων, όπου με ανακούφιση έγινε δεκτή η χαμηλότερη του αναμενόμενου εκλογική επίδοση του Geert Wilders, παρά το γεγονός ότι αύξησε την εκλογική του δύναμη σε έδρες.

Εντούτοις, όπως σημειώνει η εφημερίδα Le Soir στο κύριο άρθρο της, το κόμμα του νυν Πρωθυπουργού Mark Rutte παραμένει «μακράν πρώτη δύναμη» και για δεύτερη φορά, μετά την Αυστρία, μια ευρωπαϊκή χώρα αποδεικνύει ότι η άνοδος των λαϊκιστών δεν είναι αναπόφευκτη.

Το δημοσίευμα τονίζει ακόμα ότι με 80% ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές, οι Ολλανδοί απέδωσαν πραγματικά τιμή στη δημοκρατία. Χαρακτηριστικός και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας: «Η Ολλανδία αντιστέκεται στον Wilders». Στο ίδιο πνεύμα και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας La Libre Belgique, «Οι Ολλανδοί αντιτίθενται στον Wilders». 

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πάντως ότι η τρέχουσα κρίση στις σχέσεις Τουρκίας και Ολλανδίας ενδέχεται να ωφελήσει το στρατόπεδο του ‘ναι’ στην τουρκική εκστρατεία για το επικείμενο δημοψήφισμα σχετικά με τις εξουσίες του προέδρου της χώρας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top