ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύγισε μαζί με ολόκληρη την Κύπρο το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας και ο Καφάς – Η φορτισμένη ανάρτηση για τον 10χρονο Ανδρέα Παναγιώτου – «ΕΛΕΟΣ!»

Λύγισε μαζί με ολόκληρη την Κύπρο το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας και ο Καφάς – Η φορτισμένη ανάρτηση για τον 10χρονο Ανδρέα Παναγιώτου – «ΕΛΕΟΣ!»

Ήταν μια τραγική στιγμή, για την οικογένεια του πρωτίστως και δευτερευόντως για όσους έπρεπε να ασχοληθούν αναγκαστικά και από πρώτο χέρι με το θάνατο του 10χρονου αγγέλου, του Ανδρέα Παναγιώτου.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Είναι εκείνες τις ώρες που μισείς τον εαυτό σου, γιατί πρέπει να είσαι εκεί εξ επαγγέλματος… Είτε λέγεσαι αστυνομικός, είτε δημοσιογράφος, είτε γιατρός, έρχεσαι αντιμέτωπος με ό,τι χειρότερο, τον θάνατο ενός 10χρονου μωρού που «έσβησε» τόσο βίαια και άδικα στην άσφαλτο.

Όσοι ήταν μπροστά στο τραγικό συμβάν με δυσκολία μπορούσαν να εξηγήσουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Κλάματα, φωνές, οδυρμοί… Ακόμη και έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας όταν έφτασαν στο σημείο φαίνονταν συγχυσμένοι. Άλλωστε, όσοι είχαν παιδιά σκεφτόντουσαν το ίδιο πράμα: «Κι αν ήταν το δικό μου;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτην γειτονιά των αγγέλων ταξιδεύει ο 10χρονος Αντρέας Παναγιώτου – Η παράκληση της οικογένειας

Ακόμα και ο συνήθως ψύχραιμος υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιος Καφάς, στις δηλώσεις του μπροστά από τις κάμερες, έδειχνε φανερά επηρεασμένος. Ο άνθρωπος αυτός έχει βιώσει πάρα πολλά, ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση αδυνατούσε να κρύψει τα συναισθήματά του, τα οποία αποτυπώνονταν στο πρόσωπό του.

Τα ίδια συναισθήματα πλημμύρισαν και το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας που επίσημα έπρεπε να ενημερώσει το κοινό για την τραγωδία.

Σε μια φορτισμένη ανάρτηση έγραψαν τα εξής:

«ΕΛΕΟΣ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ;

Ένας εφιάλτης… μια πραγματικότητα. Mια πραγματικότητα που καμία οικογένεια δεν θέλει να βιώσει. Θανατηφόρες και σοβαρές οδικές τροχαίες συγκρούσεις. Νέοι άνθρωποι χάνονται πρόωρα και άδικα, κάποιοι άλλοι αναγκάζονται να ζήσουν διαφορετικά από πριν, ενώ αυτοί που μένουν πίσω θρηνούν καθημερινά...

Δυστυχώς, το σοβαρό πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων που μαστίζει τον τόπο μας συνεχίζεται με αποτέλεσμα να χάνονται άδικα ζωές.

Σήμερα χάθηκε ένα 10χρονο αγγελούδι στη Λεμεσό. Ένας άλλος συνάθρωπος μας ηλικίας 50 ετών έσβησε στην άσφαλτο το περασμένο Σαββάτο και άλλος ένας 38 ετών χάθηκε την περασμένη Παρασκεύη...

Πότε θα σταματήσουν τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα;

Ως Αστυνομία απευθύνουμε έκκληση για ακόμα μια φορά προς όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο δρόμο και να οδηγούν με σύνεση και συγκέντρωση.

Από πλευράς της η Αστυνομία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες μέσα από εκστρατείες και διαφωτιστικές, ενημερωτικές εκδηλώσεις για την εμπέδωση οδικής συνείδησης, την ευαισθητοποίηση και την ασφαλή διακίνηση των χρηστών του δρόμου, όμως χρειάζεται και την αμέριστη βοήθεια των οδηγών.

Σίγουρα τηρώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μειώνουμε στο ελάχιστο τους κινδύνους πρόκλησης οδικής τροχαίας σύγκρουσης. Ας προστατεύσουμε λοιπόν τους εαυτούς μας και όλους όσοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Οι οικογένειες μας δεν μπορούν και δεν αντέχουν να θρηνήσουν άλλα θύματα στην άσφαλτο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΙΣΧΟΣ: Ίσως ζούσε τώρα ο 10χρονος Ανδρέας - Διαφωνούσαν Δήμοι Λεμεσού και Μέσα Γειτονιάς για το κόστος του κυρτώματος

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ανερχόμενο ταλέντο ο 10χρονος Ανδρέας - Συγκινεί η ανάρτηση της σχολής: «Ένα καλοσυνάτο μωρό» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ​

Στη δημοσιότητα το όνομα του 10χρονου - Πριν από ένα μήνα είχε τα γενέθλιά του 

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 24χρονου οδηγού – «Πετούσε» λένε μαρτυρίες

Δεν τα κατάφερε το 10χρονο αγγελούδι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών

Σε σοβαρή κατάσταση ο 8χρονος - Κτυπήθηκε από δυο αυτοκίνητα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΛΕΜΕΣΟΣ: Παρέσυρε παιδί στην Κωστή Παλαμά κι εγκατέλειψε τη σκηνή

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Τα ευρήματα της νεκροψίας για το 10χρονο αγγελούδι που έσβησε στην άσφαλτο - Δηλώση Ε. Αντωνίου στο ThemaOnline

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top