ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Γεν. Ελεγκτή στον Γ. Περδίκη για το θέμα επιδόματος οδηγού

Επιστολή Γεν. Ελεγκτή στον Γ. Περδίκη για το θέμα επιδόματος οδηγού

Στη διερεύνηση του θέματος που προέκυψε σε σχέση με επίδομα οδηγού, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να εισέπραττε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, χωρίς ωστόσο να έχει οδηγό, προχώρησε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος απέστειλε σήμερα επιστολή στον Γιώργο Περδίκη με τα κατ` αρχήν ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το θέμα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι στη βάση επιστολής που έχει λάβει από το Δημοκρατικό Συναγερμό έχει διερευνήσει το θέμα, προσθέτοντας ότι τα κατ` αρχήν ευρήματα έχουν καταγραφεί σε επιστολή, η οποία εστάλη σήμερα (17/03) στον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων για σχολιασμό, σύμφωνα με τις καθιερωμένες ελεγκτικές διαδικασίες.

“Αφού λάβουμε τα σχόλια του κ. Περδίκη, θα ετοιμάσουμε έκθεση, την οποία θα δημοσιοποιήσουμε”, είπε ο Γενικός Ελεγκτής.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ευρήματα που προκύπτουν, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως τα ευρήματα θα δημοσιοποιηθούν, αφού ληφθούν τα σχόλια του κ. Περδίκη.

“Αυτή η διαδικασία”, είπε, “χρησιμοποιείται ακριβώς για να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει επιβεβαίωση των γεγονότων, όπως αυτά έχουν καταγραφεί και σχολιασμός κάποιων διαπιστώσεων μας και είναι ορθότερο η δημοσιοποίηση να γίνει, αφού ληφθούν τα σχόλια του κ. Περδίκη”.

Ο Γενικός Ελεγκτής εκτιμά ότι εντός των επόμενων τριών εργάσιμων ημερών θα λάβει απάντηση από τον κ. Περδίκη.

Εξάλλου, σε επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, και ερωτηθείς κατά πόσο διερευνά το θέμα που προέκυψε σε σχέση με επίδομα οδηγού του κ. Περδίκη, ο κ. Κληρίδης απάντησε αρνητικά.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων, σημειώνεται ότι "Ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στον Πρόεδρο προσωπικά. Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το συμβόλαιο του συγκεκριμένου υπαλλήλου που εκτελεί και χρέη οδηγού."

"Ο κ. Περδίκης αρνήθηκε τους φρουρούς. Η τότε κυβέρνηση αποφάσισε – για να μη δημιουργηθεί θέμα άνισης μεταχείρισης – να δώσει στο Κίνημα επίδομα οδηγού. Από αυτή την απόφαση- η οποία κάθε χρόνο επιβεβαιώνει η κυβέρνηση και η Βουλή με την ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού- το κράτος και ο φορολογούμενος πολίτης έχουν εξοικονομήσει πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ," προστίθεται.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top