ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχαιολογικά μνημεία της Πάφου επισκέφθηκε ο Επίτροπος Νάβρατσιτς

Αρχαιολογικά μνημεία της Πάφου επισκέφθηκε ο Επίτροπος Νάβρατσιτς

Αρχαιολογικά μνημεία της Πάφου, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017, επισκέφθηκε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Τίμπορ Νάβρατσιτς μετά την άφιξη του Πάφο.

Ο κ. Νάβρατσιτς βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία στις 22 και 23 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα “Διασφαλίζοντας τη Δημοκρατία μέσα από την Εκπαίδευση”.

Πρώτος σταθμός του κ. Νάβρατσιτς ήταν το Αρχαιολογικό πάρκο, όπου ξεναγήθηκε από τον αρχαιολογικό λειτουργό Ευστάθιο Ράπτου στην οικία του Θησέα, στις γνωστές ρωμαϊκές επαύλεις, με τα μωσαϊκά, το Φάρο και το σπιτάκι του φαροφύλακα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή με τα αρχαιολογικά ερείπια και τάφους. 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαρακτήρισε το Αρχαιολογικό Πάρκο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επόμενος σταθμός του κ. Νάβρατσιτς, ήταν η έκθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 με τον τίτλο «Η Απεικόνισις του Αοράτου – Χριστιανική Τέχνη» από τη Συλλογή Χριστοφόρου στην γκαλερί Εν Πλω, η οποία εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος περιηγήθηκε, επίσης, στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου, το Φρούριο και την πλατεία μπροστά από το λιμάνι.
 
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στην Πάφο, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πάφος 2017 Δρ. Χρίστο Πατσαλίδη και  ακολούθως με το Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος. 

Τον κ. Νάβρατσιτς  υποδέχτηκε η Γεωργία Ντέτσερ, Διευθύντρια του καλλιτεχνικού προγράμματος του Πάφος 2017.

Η κ. Ντέτσερ σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ είπε πως όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία μιας τέτοιας επίσκεψης και αποτελεί τιμή για την Πάφο, που βρίσκεται εδώ και που επισκέπτεται μία από τις δύο πόλεις που φιλοξενούν τον θεσμό της ΠΠΕ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σημείωσε η κ. Ντέτσερ, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του από πριν για να επισκεφτεί την Πάφο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα την ξαναεπισκεφτεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top