ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για τη συνάντηση Γκουτιέρες - Αναστασιάδη

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για τη συνάντηση Γκουτιέρες - Αναστασιάδη

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Φερχάν Χακ; είπε ότι ο Γενικός-Γραμματέας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηγέτη της Ελληνοκυπριακής κοινότητας.

«Συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις και ιδίως τις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο και ο Γενικός-Γραμματέας σημείωσε ότι σοβαρές προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο εγγύς μέλλον».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις ξεκινήσουν «και οι δύο πλευρές θα επιταχύνουν τις διαβουλεύσεις τους, οικοδομώντας πάνω στην πρόοδο που πέτυχαν στους τελευταίους 22 μήνες, ώστε να προωθήσουν τη διαδικασία κατά τρόπο αποφασιστικό προς την ολοκλήρωση μιας συνολικής διευθέτησης».
 
Τόνισε παράλληλα ότι «ο ΓΓ επαναβεβαίωσε την ετοιμότητα και δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να συνεχίσουν να υποστηρίζουν και να διευκολύνουν την κυπριακής ιδιοκτησίας καθοδηγούμενη από τους ηγέτες διαδικασία».
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του ΓΓ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είπε πως θα ενημερώσει για κάθε περαιτέρω συνάντηση σχετικά με την Κύπρο, όποτε αυτή επιβεβαιωθεί.

Τέλος, σε ερώτηση αν υπάρχουν εξελίξεις για το θέμα του επικεφαλής για τα οικονομικά της UNFICYP, ο οποίος απέκτησε την Κυπριακή υπηκοότητα καθώς και για τα στελέχη της UNFICYP που κατηγορούνται ότι έκλεψαν ένα ρολόι από κατάστημα στα κατεχόμενα, ο κ. Χακ είπε πως δεν έχει κάτι νεότερο να προσθέσει και πως μόλις υπάρξει κάποια ενημέρωση θα τη μεταφέρει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top