ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απλή αναφορά από τα ΗΕ για τη συνάντηση Γκουτιέρες-Ακιντζί και την επανάληψη των συνομιλιών

Απλή αναφορά από τα ΗΕ για τη συνάντηση Γκουτιέρες-Ακιντζί και την επανάληψη των συνομιλιών

Σε απλή αναφορά στη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί στις Βρυξέλλες, περιορίστηκε στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, αποφεύγοντας να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο.

Αργότερα σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του είπε πως δεν πρόκειται να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες για τη σημερινή συνάντηση Ακιντζί-Γκουτιέρες.

Ο κ. Ντουζαρίκ αναφέρθηκε επίσης στη σημερινή ανακοίνωση του Ειδικού Συμβούλου για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ότι «οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα επαναληφθούν, μετά τις διαβουλεύσεις και με τις δύο πλευρές και τη συνάντηση του ΓΓ με τον κ. Ακιντζί. Οι ηγέτες θα αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις στις 11 Απριλίου και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του κ. Έιντε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top