ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΚΗ ΕΦΗΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: «Έκλαιγε και ρωτούσε συνεχώς τη συνοδηγό φίλη της αν σκότωσε τον Αιμίλιο» - Όλα όσα ειπώθηκαν από τον λοχία Λοΐζου

ΔΙΚΗ ΕΦΗΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: «Έκλαιγε και ρωτούσε συνεχώς τη συνοδηγό φίλη της αν σκότωσε τον Αιμίλιο» - Όλα όσα ειπώθηκαν από τον λοχία Λοΐζου

Με την εξέταση και αντεξετάση του μάρτυρα κατηγορίας, Λοχία Λοΐζου Λοΐζου, συνεχίστηκε την Πέμπτη 6/4 στο American Medical Center στη Λευκωσία, η εκδίκαση της υπόθεσης της Έφης Ηροδότου, σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε χθες το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για μετάβασή του στο American Medical Center, για σκοπούς εξέτασης του συγκεκριμένου μάρτυρα, η μαρτυρία του οποίου θεωρείται άκρως σημαντική από την κατηγορούσα Αρχή.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στις 05/03/2017 και νοσηλεύεται ως πολυτραυματίας στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο. Ο μάρτυρας φέρει πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη, στη σπονδυλική στήλη και η μετακίνηση του δεν ήταν εφικτή. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η μετάβαση του Δικαστηρίου στο συγκεκριμένο χώρο. Η διαδικασία έγινε σε ειδικά διαρρυθμισμένη αίθουσα, εντός του American Medical Center.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα από την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας, Αντιγόνη Μιχαήλ, αναφέρθηκε πως στις 26/12/2007 και ώρα 19:00 ανέλαβε καθήκον για συνεχή υπηρεσία μέχρι τις 07:00 της επόμενης ημέρας, για να σημειώσει ότι στις 05:01 της 27ης Δεκεμβρίου και ενώ ήταν περιπολία με τον Ειδικό Αστυφύλακα 7061, έλαβαν μήνυμα μέσω του ασυρμάτου, σχετικά με σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη στη διασταύρωση Σπύρου Κυπριανού με Γρηγόρη Αυξεντίου, στη Μέσα Γειτονιά.

“Καθ` οδόν προς τη σκηνή έλαβα νέο μήνυμα ότι το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο δυστύχημα βρίσκεται στην οδό Μάρκου Δράκου, στη Μέσα Γειτονία, όπου στη συμβολή της εν λόγω οδού με την οδό Δημητρίου Χαραλάμπους, που είναι αδιέξοδος, βρήκα το σαλούν αυτοκίνητο με οδηγό την Έφη Ηροδότου από τη Λεμεσό να βρίσκεται ακινητοποιημένο με ανατολική κατεύθυνση. Συνοδηγός στο όχημα ήταν η φίλη της Έλλη Ηλία”, είπε ο κ. Λοΐζου.

Συνέχισε λέγοντας ότι όταν προσέγγισε το αυτοκίνητο διαπίστωσε ότι ήταν χτυπημένο στο δεξιό μπροστινό μέρος, σημειώνοντας πως η Έφη Ηροδότου φαινόταν ελαφρά τραυματισμένη στο πρόσωπο και βρισκόταν σε κατάσταση πανικού.

“Έκλαιγε και ρωτούσε συνεχώς τη συνοδηγό φίλη της αν τον σκότωσε, αν θα ζήσει τελικά ή όχι και προφανώς αναφερόταν στο δυστύχημα, για το οποίο αρχικά λάβαμε μήνυμα”, είπε.

Ανέφερε στο δικαστήριο ότι στο μέρος βρισκόταν και η Στέλλα Παναγιώτου (αυτόπτης μάρτυρας), η οποία όπως του ανέφερε είδε τη σκηνή του δυστυχήματος και μόλις η Έφη εγκατέλειψε τη σκηνή την ακολούθησε με το αυτοκίνητό της, για να σταθμεύσει τελικά στην οδό Μάρκου Δράκου.

Επίσης, ο κ. Λοΐζου είπε ότι κατά την αναχώρηση της Στέλλας Παναγιώτου από τη σκηνή είδε ότι μπροστά από το αυτοκίνητο της βρισκόταν μια ποδιά (Φέαριγκ), που άνηκε σε μοτοποδήλατο μάρκας “BETA”.

Σε ερώτηση της κατηγορούσας Αρχής αν η Έφη Ηροδότου ήταν μέσα ή έξω από το όχημα της, όταν έφτασε στη Μάρκου Δράκου ή αν υπήρχαν άλλα άτομα τριγύρω, ο μάρτυρας είπε πως δεν θυμάται αυτή τη στιγμή.

Απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης της Έφης Ηροδότου, Κρις Τριανταφυλλίδη, αν είναι σωστές οι ώρες που καταγράφονται στην κατάθεση του, αφού αυτές αναφέρονται με πολλή ακρίβεια, ο κ. Λοΐζου είπε ότι οι ώρες είναι ακριβείς, αφού στη δουλειά του είναι σημαντικό ο χρόνος ενεργείας να είναι ακριβής.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση και συγκεκριμένα αν θυμόταν οτιδήποτε άλλο σημαντικό που του είπε η Στ. Παναγιώτου τότε, ο μάρτυρας είπε πως αν του έλεγε κάτι θα το θυμόταν.

Κληθείς να απαντήσει αν στη σκηνή είχε φασαρία ή ησυχία, ο μάρτυρας είπε: “Δεν θυμάμαι να απαντήσω ακριβώς. Αν απαντήσω κάτι μπορεί να απαντήσω λάθος και να μην αποτυπώσω την πραγματικότητα. Έχει περάσει αρκετός χρόνος από τότε”.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τον κάλεσε να συμφωνήσει μαζί του ότι στις 05:05 το πρωί πιθανόν να ήταν ησυχία, ωστόσο, ο μάρτυρας απάντησε και πάλι ότι δεν θυμάται για να απαντήσει.

Η διαδικασία διακόπηκε με την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του μάρτυρα, για να συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα, 10 Απριλίου του 2017, στις 09:30.

Η 30χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου είναι αντιμέτωπη τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top