ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΚΗ ΕΦΗΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: Ζήτησε να επανεξετάσει την βασική μάρτυρα ο Κρίς Τριανταφυλλίδης – Προσπάθεια ώστε να βγει αναξιόπιστη η Στέλλα Παναγιώτου

ΔΙΚΗ ΕΦΗΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: Ζήτησε να επανεξετάσει την βασική μάρτυρα ο Κρίς Τριανταφυλλίδης – Προσπάθεια ώστε να βγει αναξιόπιστη η Στέλλα Παναγιώτου

Να «μολύνει» τη διαδικασία και να οδηγήσει το δικαστήριο ώστε να χαρακτηρίσει αναξιόπιστη τη μαρτυρία της Στέλλας Παναγιώτου φαίνεται ότι επιδιώκει ο δικηγόρος της Έφης Ηροδότου Κρις Τριανταφυλλίδης

Με την επανακλήτευση της βασικότερης μάρτυρος στη δίκη της Έφης Ηροδότου, η οποία δικάζεται σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό, θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, στις 20 Απριλίου του 2017.

Κατά τη διαδικασία την Τετάρτη 12/4, ο δικηγόρος της Έφης Ηροδότου, Κρις Τριανταφυλλίδης, υπέβαλε αίτημα όπως επανακλητευθεί για να καταθέσει εκ νέου η βασική μάρτυρας κατηγορίας, Στέλλα Παναγιώτου, η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας, που είδε τη σύγκρουση, που επέφερε τον θάνατο του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου, αίτημα για το οποίο η κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε ένσταση και που ενέκρινε τελικά το δικαστήριο.

Η υπεράσπιση υπέβαλε το συγκεκριμένο αίτημα, αφού όπως είπε, προκύπτουν νέα ερωτήματα με βάση τα πρακτικά της διαδικασίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης επικαλέστηκε νομολογία, με την οποία επιτρέπεται η επανακλήτευση μάρτυρα σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αφού δοθεί άδεια από το δικαστήριο.

Σημειώνεται πως η επανακλήτευση μαρτύρων είναι εφικτή και επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου να αποφασίσει αν θα το πράξει ή όχι. Πάντως, η εκ νέου κλήτευση της μάρτυρος γίνεται επί συγκεκριμένων σημείων που ηγέρθησαν στη δίκη και που η υπεράσπιση δεν είχε την ευχέρεια να αντεξετάσει κατά την κύρια κατάθεση της Στέλλας Παναγιώτου.

Όπως είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης η υπεράσπιση προτίθεται να απευθύνει, υπό τη μορφή επανεξέτασης, τρία – τέσσερα ερωτήματα στη Στέλλα Παναγιώτου, με μοναδικό κριτήριο όπως ανέφερε, τη δίκαιη έκβαση της υπόθεσης και τη δίκαιη απονομή δικαιοσύνης.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Αντιγόνη Μιχαήλ, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα και έδωσε τη συγκατάθεσή της για την επανακλήτευση της συγκεκριμένης μάρτυρος, με το δικαστήριο να εγκρίνει τελικά το αίτημα.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου επιτρέπεται η επανακλήτευση ενός μάρτυρα όταν αυτός είναι ουσιώδης και όταν πρόκειται για τη δίκαιη κρίση της δικαιοσύνης.

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται η εισαγωγή νέου θέματος.

“Κρίνω ότι η έγκριση του αιτήματος θα συνέβαλλε στη σωστή κρίση του δικαστηρίου, επειδή η συγκεκριμένη μάρτυρας είναι ουσιώδης”, είπε.

Νωρίτερα, η κατηγορούσα Αρχή κατέθεσε στο δικαστήριο παραδεκτά γεγονότα, τα οποία εγκρίθηκαν. Τα παραδεκτά γεγονότα αφορούν στα αίτια θανάτου του 17χρονου, τον χρόνο από την πρώτη δίκη έως την έφεση, τη μεταθανάτιο ιατροδικαστική έκθεση κ.α.

Η συνέχιση της ακρόασης ορίστηκε για τις 20 Απριλίου, στις 09:30.

Σημειώνεται ότι η μαρτυρία της κατηγορούσας Αρχής έχει περατωθεί και θα αναμένεται η εξέλιξη, με την επανακλήτευση της Στέλλας Παναγιώτου.

Στην επόμενη δικάσιμο η υπεράσπιση ενδεχομένως να αναφέρει εάν προτίθεται να καλέσει τους δικούς της μάρτυρες.

Η 30χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου είναι αντιμέτωπη τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top