ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές εκλογές: Οι Βέλγοι έδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα και η Λεπέν επαληθεύει τους «φόβους»

Γαλλικές εκλογές: Οι Βέλγοι έδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα και η Λεπέν επαληθεύει τους «φόβους»

Το γαλλόφωνο βελγικό δίκτυο RTBF, το οποίο δεν δεσμεύεται από τον γαλλικό Νόμο που απαγορεύει την δημοσίευση εκτίμησης αποτελέσματος μέχρι και να κλείσουν οι κάλπες των εκλογών, κυκλοφόρησε τα πρώτα exit polls- στη μέση της ψηφοφορίας- που δείχνουν τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν να προηγείται με ποσοστό 24%.

Ο ιδρυτής του κινήματος “En Marche!” ακολουθείται από την υποψήφια με το Εθνικό Μέτωπο κυρία Μαρίν Λεπέν η οποία, σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο, συγκεντρώσει 22%.

Τρίτος εμφανίζεται ο υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους, κ Φρανσουά Φιγιόν με ποσοστό 20,5%, ενώ ο κ. Ζαν – Λικ Μελανσόν φαίνεται να συγκεντρώνει το 18% των ψήφων.

Σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο οι ψηφοφόροι στις υπερπόντιες κτήσεις έχουν επιλέξει ήδη, στις περισσότερες περιοχές τον Ζαν – Λικ Μελανσόν, ενώ στην Γαλλική Γουιάνα προηγείται ο κ. Μακρόν. Στην Βόρειο Αμερική, στις ΗΠΑ και στον Καναδά, οι περισσότεροι ψηφοφόροι φαίνεται να έχουν επιλέξει τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία έφθασε στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Κύπρου) στο 69,42%, έναντι 70,59% το 2012, 73,87% το 2007 και 58,45% το 2002 την ίδια ώρα, ανακοίνωσε το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών.

ΚΥΠΕ/ Protothema

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top