ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΑΓΩΓΗ 4ΧΡΟΝΗΣ: Στην Κύπρο αλλά σε άγνωστη τοποθεσία η 4χρονη απαχθείσα – Το email του 49χρονου πατέρα στην μητέρα της και η κράτηση των υπόπτων

ΑΠΑΓΩΓΗ 4ΧΡΟΝΗΣ: Στην Κύπρο αλλά σε άγνωστη τοποθεσία η 4χρονη απαχθείσα – Το email του 49χρονου πατέρα στην μητέρα της και η κράτηση των υπόπτων

Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε την Παρασκευή 28/04 την τριήμερη κράτηση των τεσσάρων υπόπτων που συνελήφθησαν σε σχέση με την απαγωγή του τετράχρονου κοριτσιού, την Πέμπτη 27/04 στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορία που κατέχει η αστυνομία, την απαγωγή της ανήλικης οργάνωσε ένας εκ των υπόπτων έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με το αίτημα προσωποκράτησης το οποίο αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, στις 27/4 ο πατέρας της ανήλικης απέστειλε email στη μητέρα της ανήλικης στο οποίο ανέφερε ότι η ανήλικη κόρη τους βρίσκεται μαζί του, σε περιοχή στην Κύπρο, την οποία δεν ανέφερε, είναι καλά στην υγεία της και ότι θα περάσει μια εβδομάδα μαζί της και μετά θα επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του για να διευθετήσει την κηδεμονία του παιδιού.

Από έλεγχο που έγινε μέσω των οδοφραγμάτων, δεν φαίνεται ο πατέρας ή η ανήλικη να πέρασαν από τις ελεύθερες περιοχές προς τις κατεχόμενες ή να εξήλθαν τη Δημοκρατίας μέσω των νομίμων αερολιμένων ή λιμανιών, σημειώνεται.

Από τους 4 υπόπτους λήφθηκαν ανακριτικές καταθέσεις στις οποίες αρνήθηκαν οποιανδήποτε ανάμειξη και προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς για τις κινήσεις τους κατά τον χρόνο πριν, κατά και μετά τη διάπραξη των αδικημάτων της παρούσας υπόθεσης.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε αρχικό στάδιο. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 20 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν ακόμα 40 περίπου καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων.

Η Αστυνομία χαρακτηρίζει την εξέταση του οχήματος που εντοπίστηκε στην οικία ενός εκ των υπόπτων σημαντική «καθότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες και να εντοπιστεί γενετικό υλικό και άλλα τεκμήρια που να συνδέονται με την ανήλικη».

Σε κοντινή απόσταση από την σκηνή της απαγωγής, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο κατέγραψε το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάπραξη της απαγωγής και κατά τη διαφυγή τους από το σημείο, το οποίο θα τύχει επεξεργασίας και σύγκρισης για να διαπιστωθεί κατά πόσον ταυτίζεται με το όχημα που βρέθηκε στο σπίτι του υπόπτου.

Εναντίον των υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, αρπαγής ανήλικου προσώπου, αρπαγής νεαρής γυναίκας ηλικίας κάτω των 16 χρονών και επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Οι δικηγόροι των υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για τριήμερη κράτηση των πελατών τους με το δικαστήριο να χαρακτηρίζει το αίτημα δικαιολογημένο και να το εγκρίνει.Να σημειωθεί ότι το αρχικό αίτημα της Αστυνομίας ήταν για οκτώ μέρες κράτησης.

Από ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΑΓΩΓΗ 4ΧΡΟΝΗΣ: Το ανατρεπτικό σενάριο διαφυγής του Νορβηγού πατέρα από την Κύπρο

ΑΠΑΓΩΓΗ 4ΧΡΟΝΗΣ: Στο σπίτι του ενός συλληφθέντα βρέθηκε το μαύρο Range Rover - Ανακρίθηκαν από την Αστυνομία

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top