ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για το Brexit ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για το Brexit ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται το Σάββατο 29/4 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται το Σάββατο 29/4 στις 12:30 ώρα Κύπρου.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και δύο χρόνια. Οι "κατευθυντήριες γραμμές των διαπραγματεύσεων" που πρόκειται να υιοθετηθούν σήμερα από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων αφορούν τις μεγάλες αρχές που θα κατευθύνουν τη δράση των διαπραγματευτών της ΕΕ, επικεφαλής των οποίων είναι ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ.

Στην πρόσκληση προς τους ηγέτες των κρατών – μελών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ υπογραμμίζει πως ένα συστατικό των προτεινόμενων κατευθυντήριων γραμμών, το οποίο είναι κλειδί για τις διαπραγματεύσεις είναι η ιδέα μιας σταδιακής προσέγγισης, η οποία σημαίνει ότι «δεν θα συζητήσουμε τις μελλοντικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρις ότου πετύχουμε επαρκή πρόοδο στα κύρια ζητήματα που σχετίζονται με την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ», προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι μόνο θέμα τακτικής, αλλά, δεδομένου του περιορισμένου χρονικού πλαισίου για ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, «είναι η μόνη εφικτή προσέγγιση».

«Με άλλα λόγια, πριν συζητήσουμε το μέλλον μας θα πρέπει πρώτα να διευθετήσουμε τα ζητήματα του παρελθόντος», τονίζει ο κ. Τουσκ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top