ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Εξαιρετικά σημαντική η Σύνοδος της ΕΕ για το Brexit

Βίκτωρας Παπαδόπουλος:  Εξαιρετικά σημαντική η Σύνοδος της ΕΕ για το Brexit

Στη σημασία των σημερινών αποφάσεων των 27 της ΕΕ σε σχέση με τη διαπραγμάτευση του Brexit και ειδικότερα στο γεγονός ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα ενότητας, σε δύο φάσεις, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών μελών και με ξεχωριστή πρόνοια για το μελλοντικό καθεστώς των πολιτών που ζουν και εργάζονται στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον Τύπο στις Βρυξέλλες ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

"Η σημερινή ειδική σύνοδος των 27 ήταν εξαιρετικά σημαντική γιατί καθορίστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει η ΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση," είπε.

¨Είναι πολύ σημαντικό", σημείωσε, "ότι μέσα στο πνεύμα της ενότητας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, δηλαδή η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, έχει συμφωνηθεί ότι απαιτείται κοινή θέση των 27 πριν από κάθε στάδιο διαπραγμάτευσης".

Σημείωσε δε ότι "είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο ότι έχει συμπεριληφθεί ειδική παράγραφος για τις βρετανικές βάσεις και έχει συμφωνηθεί από όλους ότι η ΕΕ θα υιοθετήσει την όποια διμερή ή διμερείς συμφωνίες συνάψει η κυπριακή δημοκρατία με τη Βρετανία για την προστασία του κεκτημένου και των δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών που ζουν ή εργάζονται εντός των βρετανικών βάσεων".

Τέλος ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι συμφωνήθηκε η σταδιακή προσέγγιση των διαπραγματεύσεων όπου πρώτα θα υπάρξει η διαπραγμάτευση και συμφωνία στους όρους του Βrexit και μετά διαπραγμάτευση και συμφωνία επί της μελλοντικής σχέσης Ε.Ε-Βρετανιας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top